RTL 7 scoort solide cijfers met dartstoernooi

RTL 7 scoort de afgelopen dagen solide cijfers met haar prime time-registraties van de Grand Slam of Darts in het Engelse Wolverhampton. Zowel op dinsdag als woensdag trok een ruim vier uur durend verslag meer dan 300.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor RTL 7 is dat een solide score. Met de avondvullende uitzendingen op dinsdag en woensdag scoorde ze respectievelijk 5,4 en 5,7 procent marktaandeel, scores boven het stationsgemiddelde.

Deze vier uur durende uitzendblokken maakten RTL 7 dinsdag de zesde en woensdag de zevende zender van het land met een avondmarktaandeel van 4,8 procent op beide avonden.

Het toernooi begon zaterdag en toen keken er 240.000 mensen (3,8 procent); zondag waren dat er 285.000 (4,3 procent). Maandag begon het darten vanwege Voetbal International pas om tien uur in plaats van acht uur en keken er 275.000 mensen (6,3 procent).

Hoewel de bekende darter Raymond van Barneveld niet meer in de race is, is landgenoot Michael van Gerwen nog wel in de race. Hij strijdt vanavond om vier van de acht overgebleven kwartfinaletickets.

De opponent van Van Gerwen is tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen