RTL 4 met nieuwe tv-show Hotel Divorce

Foto: RTL

Peter van der Vorst gaat voor RTL 4 het nieuwe programma Divorce Hotel maken, waarin gehuwden de mogelijkheid krijgen binnen drie dagen van elkaar te scheiden. Dat heeft de presentator laten weten in RTL Late Night. Van der Vorst had al enige tijd plannen om een tv-reeks te maken over echtscheidingen. “Maar dan moet je een format hebben. Ik zat gewoon te googlen en toen kwam ik op Divorce Hotel terecht, een echtscheidingshotel van Jim Halfens.”

Dat hotel wordt het decor van de RTL 4-show. “Scheidingen duren soms wel twee jaar. In het Divorce Hotel wordt het in drie dagen afgewerkt. Je hoeft zelf niets te regelen of op zoek te gaan naar advocaat, makelaar, notaris of psycholoog. Hier zijn al die mensen bij elkaar gebracht en die zorgen ervoor dat het snel geregeld wordt.

Het is een groot maatschappelijk thema, aldus Van der Vorst. “Ik vind het wel een heel boeiend onderwerp omdat het zo vaak voorkomt en eigenlijk weet je als buitenstaander helemaal niet wat er gebeurt tijdens zo’n echtscheiding. Ik vind het wel interessant om dat te laten zien.”

Het is zijn derde hulpshow na Gepest en Verslaafd. “Ik vind het oprecht mooi om met mijn vak mensen echt te kunnen helpen. Dat hebben we met Gepest en Verslaafd gedaan en dat kan met dit programma ook. Ik kan ook alleen maar spelletjesprogramma’s maken of Van der Vorst Ziet Sterren.”

Van der Vorst zoekt nog kandidaten. Het programma is bedoeld voor het voorjaar of najaar van 2014.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen