Eva Jinek: ‘Het gaat steeds beter’

Foto: RTLEva Jinek is ondanks de wat magere kijkcijfers inhoudelijk steeds meer tevreden over haar zondagmiddagshow Jinek. Dat vertelde de presentatrice gisteren in De Wereld Draait Door. Het gaat ‘goed’ met Jinek. “Ik ben er nog. Het gaat heel goed. Het gaat steeds beter, zou ik zeggen. Ik denk dat ik het steeds beter in de vingers heb. Het is iedere keer anders en er is geen mal voor een goede talkshow. Ik denk dat ik gaande weg grip begin te krijgen op mijn werkelijkheid op zondag.

Het is een kwestie van ervaring, stelt Jinek. “Ik merkte dat ik het aan het eind van het tweede seizoen van Eva Jinek op Zondag vorig jaar begreep: die drie mensen op de bank, het ritme, de duur. Ik voelde het aan. Dat heeft twee jaar geduurd en het duurt ook zo lang voor de kijkers je vinden.”

Haar huidige programma Jinek is ’totaal anders’, vindt ze. “Ik heb nu vier, vijf mensen aan tafel 55 minuten lang. Eigenlijk nauwelijks filmpjes of een rustmoment. Je werkt geen gesprek af om naar de volgende gast te gaan.”

“Ik voel me een circusfiguur die allerlei ballen omhoog houdt. Dat moet ik zien vol te houden. Het is denk ik een kwestie van doen.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen