Eva Jinek: ‘Het gaat steeds beter’

Geplaatst op za 30 nov 2013 om 10:32

Foto: RTLEva Jinek is ondanks de wat magere kijkcijfers inhoudelijk steeds meer tevreden over haar zondagmiddagshow Jinek. Dat vertelde de presentatrice gisteren in De Wereld Draait Door. Het gaat ‘goed’ met Jinek. “Ik ben er nog. Het gaat heel goed. Het gaat steeds beter, zou ik zeggen. Ik denk dat ik het steeds beter in de vingers heb. Het is iedere keer anders en er is geen mal voor een goede talkshow. Ik denk dat ik gaande weg grip begin te krijgen op mijn werkelijkheid op zondag.

Het is een kwestie van ervaring, stelt Jinek. “Ik merkte dat ik het aan het eind van het tweede seizoen van Eva Jinek op Zondag vorig jaar begreep: die drie mensen op de bank, het ritme, de duur. Ik voelde het aan. Dat heeft twee jaar geduurd en het duurt ook zo lang voor de kijkers je vinden.”

Haar huidige programma Jinek is ‘totaal anders’, vindt ze. “Ik heb nu vier, vijf mensen aan tafel 55 minuten lang. Eigenlijk nauwelijks filmpjes of een rustmoment. Je werkt geen gesprek af om naar de volgende gast te gaan.”

“Ik voel me een circusfiguur die allerlei ballen omhoog houdt. Dat moet ik zien vol te houden. Het is denk ik een kwestie van doen.”
10 Reacties op “Eva Jinek: ‘Het gaat steeds beter’”


 1. Wintertijd

  Eva Jinek heeft gelijk, ze komt steeds zelfbewuster over voor de camera. Nu nog een ander tijdstip.

 2. Anonymous

  Jinek vind ik zeer talentvol. Misschien zitten er nog wat kinderziektes in haar programma maar ik kijk liever naar haar dan naar die enge Boshardt.

 3. Anoniem

  Alleen er zijn al teveel talkshows!

 4. boef

  Zoals ze gistavond al zeiden, weg met P&W bij de PO
  En daarvoor in de plaats Jinek en Tan op de late avond op NED-1 of bij RTL

 5. Jeep

  Ik heb zelden zo’n onzekere en zenuwachtige presentatrice meegemaakt. Dat was gisteren goed te merken in DWDD. Ze vindt het ontzettend moeilijk om een programma te presenteren, heeft altijd de rode vlekken in haar nek en het heeft -zo zegt zij zelf- 2 jaar geduurd voordat ze begreep hoe haar programma Eva op Zondag in elkaar stak, met 3 gasten. Het is niet alleen een ‘kwestie van doen’, maar vooral een ‘kwestie van kunnen’…..

 6. Yam

  @Jeep,

  Je citeert “aardig” de woorden van Eva, bijna letterlijk, wat Eva gisterenavond vertelde in DWDD.

  Ik denk dat Eva, alles (te) goed wil doen en vooral geen fouten wilt maken. Een perfectionist dus. Ook weet zij heel goed hoe TV kijkend Nederland in elkaar steekt. Je krijgt zo bakken kritiek over je heen, terecht of onterecht, dat laat ik maar even in het midden. Je zal er geen rode vlekken van in je nek krijgen. :-)

 7. Huiskamer

  En ook vandaag wordt deze mevrouw door onze strot geduwd. Dream-on.

 8. jasper

  Nu nog wat minder bekakt praten, meer interesse in je gasten tonen, dan krijg je meer kijkers.

 9. Linda

  Haar grote probleem is dat ze alles acteert. Ze bedenkt van te voren haar quotes en oneliners en gooit die te pas en onpas tijdens een gesprek op tafel. Daardoor komt ze kil en gemaakt over. En dan dat irritante biertje; allemaal bedacht om haar meer toegankelijk te maken. Matthijs vroeg terecht naar de “kwaliteiten die haar worden toegedicht”. Dat is het punt; een paar ouwe kerels (Pauw, Berenkamp Nrc) vinden haar geweldig en kijken niet naar haar zgn kwaliteiten. Ik zie vooral iemand die een talkshowhost wil zijn maar dat eigenlijk niet is. Ik hoop niet dat de nieuwe netmanager van 1 de fout maakt om haar op 1 te programmeren, dan heeft RTL4 definitief de slag om de late-night gewonnen. Zet daar mensen die echt iets kunnen, Twan Huys en Marielle Tweebeeke bv. of Rick Nieman met Claudia de Breij.

 10. Fran

  Gratuit, eclatant – jinek heeft een woordenschat die zo onthutsend mager is dat ze met woordjes strooit. Die of dat – daar komt ze niet uit. Ze is ambitieus en weet beslissers om de vinger te winden. Maar is ze goed? Ze komt op tv niet goed over. Op radio wel. Dat is meer haar stek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.