Leontien brak tijdens opnames anorexiashow

Leontien van Moorsel vond de opnames van Tot Op Het Bot behoorlijk lastig. Dat vertelt de ex-wielrenster vandaag in dagblad Spits. In Tot Op Het Bot, vanaf vanavond wekelijks na het Achtuurjournaal, helpt ervaringsdeskundige Van Moorsel jonge dames met anorexia. “Als een moeder zegt ‘Leontien, dankzij jou heb ik mijn kind terug’, dan breek ik zelf ook. Dat realiseer je je weer waarvoor je het hebt gedaan: ik heb zes gezinnen weer op weg geholpen”, zegt ze. 

Van Moorsel had er ook voor kunnen kiezen om het boek te sluiten. “Als ik mensen niet zou kunnen helpen, zou ik het zeker achter me laten. Maar omdat ik weet wat ik gevoeld heb en weet dat mensen iets kunnen hebben aan mijn ervaring, zou ik het heel egoïstisch van mezelf vinden als ik niets zou doen.”

Ze denkt dat het voor de kandidaten fijn is om een voorbeeld te hebben. “Maar toch heb ik zelf ook veel moeilijke momenten gehad gedurende opnames. Het team stond klaar voor de meisjes, maar ook voor mij.

Tot Op Het Bot is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen