Herman van der Zandt verslaggever in benefietshow

Foto: Stefan HeijendaelHerman van der Zandt is maandag te zien als verslaggever in het gezamenlijke programma van NPO, RTL en SBS voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Van der Zandt wordt ingezet in het Instituut voor Beeld en Geluid, waar de nationale tv-actie wordt gecoördineerd. “Ik verwacht dat de studio af en toe naar mij schakelt en ik dan een rondje loop langs het belpanel, waar bekende Nederlanders komen te zitten“, vertelt hij. 

Bezoekers kunnen ook langskomen om een cheque af te geven, vertelt hij. “Het zal een beetje op het Glazen Huis lijken. We weten nog niet wie er over de vloer komen, hopelijk ook artiesten.

Hij vindt de ramp enorm tragisch. “Je kunt ook cynisch denken ‘daar heb je weer zo’n zielig kindje’, maar laten we dat aan de kant schuiven en ons inzetten voor hen.

Er komt geen touchscreen, waarvan algemeen bekend is dat Van der Zandt die als geen ander kan bedienen. “Misschien een klein tv-schermpje, maar het moet geen show van mij worden.

 

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen