‘Jinek & Tan in plaats van Pauw & Witteman’

Foto: RTL

Jeroen Pauw en Paul Witteman hebben hun mooiste tijd gehad. Hun ideale opvolgers zijn Eva Jinek en Humberto Tan. Dat zei televisierecensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad gisteren in De Wereld Draait Door. Beerekamp denkt dat Tan met een overstap naar de Publieke Omroep zo een mooie combinatie mogelijk maakt. “Ik heb al vaak gezegd: ik ben voor Jinek & Tan op Nederland 1 op de late avond. Wat mij betreft nemen we afscheid van Pauw & Witteman.”

Overigens is Beerekamp niet laaiend enthousiast over Jineks huidige talkshow Jinek. “Ik vind het leuk, het wordt steeds beter, ik vind het nog niet bijzonder en er zijn gewoon te veel talkshows. Kilometers draaien. Er zijn een aantal andere mensen die ik eerder zou ontslaan.

RTL 4 dacht eerder al na over de combinatie Jinek-Tan. Programmabaas Erland Galjaard heeft geprobeerd Jinek naar zijn tv-station te halen voor RTL Late Night, dat Tan nu alleen aan elkaar praat.

Ik heb een keer een gesprek met haar gevoerd, omdat ik haar wilde polsen voor de late avond van RTL. Maar eigenlijk was ik toen al te laat en was ze er al uit met de KRO. Ik heb haar nog wel redelijk aan het twijfelen kunnen brengen“, aldus Galjaard vrijdag in de Volkskrant.

Galjaard denkt trouwens dat het nu nog te vroeg is voor Jinek om Pauw & Witteman op te volgen. “Ik zou het betreuren als Paul Witteman stopt. Iets nieuws beginnen met nieuwe gezichten, een Eva Jinek bijvoorbeeld, zou dan nog wel eens gevaarlijk kunnen zijn. Niet dat zij dat niet kan, maar de vraag is of dat nu al dagelijks zou moeten.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen