‘Jinek & Tan in plaats van Pauw & Witteman’

Geplaatst op za 30 nov 2013 om 14:00

Foto: RTL

Jeroen Pauw en Paul Witteman hebben hun mooiste tijd gehad. Hun ideale opvolgers zijn Eva Jinek en Humberto Tan. Dat zei televisierecensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad gisteren in De Wereld Draait Door. Beerekamp denkt dat Tan met een overstap naar de Publieke Omroep zo een mooie combinatie mogelijk maakt. “Ik heb al vaak gezegd: ik ben voor Jinek & Tan op Nederland 1 op de late avond. Wat mij betreft nemen we afscheid van Pauw & Witteman.”

Overigens is Beerekamp niet laaiend enthousiast over Jineks huidige talkshow Jinek. “Ik vind het leuk, het wordt steeds beter, ik vind het nog niet bijzonder en er zijn gewoon te veel talkshows. Kilometers draaien. Er zijn een aantal andere mensen die ik eerder zou ontslaan.

RTL 4 dacht eerder al na over de combinatie Jinek-Tan. Programmabaas Erland Galjaard heeft geprobeerd Jinek naar zijn tv-station te halen voor RTL Late Night, dat Tan nu alleen aan elkaar praat.

Ik heb een keer een gesprek met haar gevoerd, omdat ik haar wilde polsen voor de late avond van RTL. Maar eigenlijk was ik toen al te laat en was ze er al uit met de KRO. Ik heb haar nog wel redelijk aan het twijfelen kunnen brengen“, aldus Galjaard vrijdag in de Volkskrant.

Galjaard denkt trouwens dat het nu nog te vroeg is voor Jinek om Pauw & Witteman op te volgen. “Ik zou het betreuren als Paul Witteman stopt. Iets nieuws beginnen met nieuwe gezichten, een Eva Jinek bijvoorbeeld, zou dan nog wel eens gevaarlijk kunnen zijn. Niet dat zij dat niet kan, maar de vraag is of dat nu al dagelijks zou moeten.”
30 Reacties op “‘Jinek & Tan in plaats van Pauw & Witteman’”


 1. Lestaulanthoudel (Restauranthouder)

  Oemberto moet eerst maar eens ABN leren spreken.
  Tot die tijd: Jeroen & Jinek!

 2. Anoniem

  Over 1 of 2 jaar of zo. Als Humberto ook genoeg heeft van Boulevard 2.0.

 3. Anoniem

  Die twee zouden niet complementair kunnen zijn.
  Afzonderlijk een show doen voor hen is adequater.

 4. Brian

  In vind Pauw anders prima of dreef de laatste tijd.

 5. Maurice V

  @Brian
  De afkeer tegen de linkse propaganda bij P&W betreft ook Pauw. Als de bakens niet worden verzet gaat het programma van zelf ten onder.

 6. Anoniem

  Ik vind het eigenlijk wel een goed idee. En dan iets ernstiger en diepgravender dan RTL Live en iets luchtiger dan Pauw & Witteman. En iets minder maatschappelijke vraagstukken en iets meer cultuur, wetenschap, muziek etc. En alsjeblieft zo weinig mogelijk showbizz en bn’ers, want dat is overal al meer dan genoeg! Dan heb je een goeie formule

 7. Anoniem

  P.S.: een die stomme stand-up jongeman met zijn slappe youtubefilmpjes NIET meenemen..

 8. Jan91

  Die Eva Jinek wordt echt vreselijk overschat. We doen net met z’n allen alsof ze al 30 jaar enorme interviewervaring heeft en Sonja Barend al voorbij gestreefd is. Die Jinek komt net kijken.

 9. Anoniem

  Zo snel mogelijk

 10. Kritische kijker

  Deze man is of seniel of krijgt van Sjonnie Mollusconi voldoende geld onder de tafel toegeschoven om dit te schrijven.

  Onzinnig verhaal. Eva zal een eind komen maar Tan is een droevig populistische Mollusconi trekpop zonder enige journalistieke vaardigheid.
  Elke dag ben ik blij dat P&W er nog zit, omdat KEVDB en zeker de bagger domheid van late night, nog glansrijk wordt gewonnen door P&W.

 11. MJ57

  Jan91

  Wie is we?

  Als u gisteren naar DWDD had gekeken, dan had u gehoord dat Eva er in ieder geval zelf niet zo overdenkt.

 12. Storthoop

  Misschien heeft Hans Beerekamp zijn beste tijd ook wel een beetje gehad. Hij heeft het over 4 totaal verschillende persoonlijkheden. Laat ze alsjeblieft naast elkaar bestaan.

 13. boef

  @ kritische kijker. ..jij bent echt ziek in je hoofd.
  Tijd dat er een aangifte tegen jou gedaan wordt.
  Al jou haatzaaiende en racistische reacties van een jaar lang zijn opgeslagen.

  Wij zijn jou helemaal zat, je heb echt niet door hoe ziek jij bent en redactie
  van deze site blijft ook in gebreke. Sorry jullie hadden tijd zat om beleid aan te scherpen
  Maar dat is niet gebeurd. Wij houden namelijk bij wie wat waar discrimineert
  en gezien de huidige gang van zaken aangaande racisme gaan we jullie site
  aanmelden in de hoop dat er aangifte komt tegen MC!

  Mv.gr

 14. variabel

  Eva Jinek tesamen met Humberto Tan. Klopt voor geen meter! Eva Jinek zou nog ’n beetje meer ervaring moeten opdoen en Humberto Tan is ongeschikt voor zulk werk. Pauw & Witteman, juist, het begon a.h.w. wel goed, maar het programma gaat sleets worden. Wel nieuwe presentatoren hoewel, geen onervaren mensen, ’n beetje door de wol geverfd. Samen? Dán moeten ze op elkaar ingespeeld zijn en dat is niet zo eenvoudig.

 15. kampie

  @kritische kijker: de enige die seniel is ben jezelf, en dan nog in een zure variant ook nog. Met recht de randdebiel van Mc

 16. Kritische kijker

  Ik als ietwat sneuïg RTL-hatertje en volidioot PO-fanboi ben wederom ontsnapt uit de zwakzinnigeninrichting. :lol:

 17. Abc-tje

  Stel voor nieuwe prijs voor al die pedante BN-res , de bruine toiletpot, verkiezing van de meest walgelijke BN-er, mag ik eve overgeve!

 18. Abc-tje

  Ja mocht geen namen noemen van de redactie blijkbaar, maar jullie met gezond verstand weten wel wie ik bedoel hèh, vooral RTL zit er vol mee!

 19. Abc-tje

  Wn-ers met stip. AV,PdL, HT, WG, G&G,JvG,LdM,Oh cherso en spin offs etc, keuze genoeg!

 20. Abc-tje

  Kritische kijker gesponsord door RTL, wat een loser!

 21. Arno

  Humberto veegt de NPO weg. Bouwt aan een positie zoals Barend & Van Dorp jarenlang hadden. Jeroen Pauw heeft alle omroepen al gehad (kro, rtl, bnn, ntr, vara en wat nog meer – die doet omroepen als vrouwen). Afscheid van nemen is het beste. Jinek is ongeschikt, want labiele golddigger. Kan de NPO iets origineels ertegenover zetten, bijvoorbeld GEEN talkshow. Of kan dat niet?

 22. Abc-tje

  Zie geen enkele talk show host van niveau, zijn allen niet kritisch en scherp genoeg. P&W halen af en toe een voldoende, Jinek te lief. Tan en v Nieuwkerk de twee cheerleaders van de Nederlandse TV , kunnen zo vervangen worden door Harrie Mens of Erica Terpstra, gasten die hun waar komen aanprijzen, totaal kritiekloos als het maar gehyped kan worden! Gelukkig is er nog de VPRO voor goede en kritische documentaires, de rest is pulp!

 23. Anoniem

  Misschien beter Eva Jinek en Herman van t Zand?

 24. Bas

  Hans Beerekamp heeft al jaren geleden z’n langste tijd gehad.

 25. piet

  Ik zou het beter vinden als er helemaal niet meer van de praat en zeur programma’s op tv komen.

 26. Anoniem

  Als de PO graag van zijn kijkers af wil, moeten ze vooral Jinek veel op de buis brengen. Kan er echt niet naar kijken, combinatie van dom en kil gaat niet werken.

 27. Abc-tje

  Tv in Nederland loopt in de pas met de politiek, gaat alleen nog om de jongetjes en meisjes voor de rest inhoudsloos gewauwel! Halveer de subsidie aan de PO, zodat er een grondige reset gaat plaatsvinden. Zogenaamde sterren kunnen naar de commerciëlen, en geef de kans aan jong talent om eerlijke kwaliteitsprogrammas te maken zonder druk van de dagelijkse kijkcijfers.

 28. Abc-tje

  Van de week weer twee voormalige helden definitief door de mand gevallen, F de Jonge uiteraard en J Derksen. Onze Rock & Roller Johan is definitief de grootste hypocriet van de NL TV. Deze zeer beperkte schopper, niet eens nuttig, die er prat op gaat een bevriend te zijn geweest met H Muskee, mocht zijn gitaarkoffer nog niet poetsen, blijft ongegeneerd de flutboekjes van beperkte voetballertjes, m.u.v. G Muhren, en collega’s , W. Genee, promoten. Tenenkrommend!Maar maakt het wel gemakkelijk voor mij nu ik ook afgehaakt ben van VI, kan alle commerciëlen nu in een keer blokken!

 29. peter1

  @ABC-TJE, Zullen we dan ook maar het geld dat RTL van jou kabel abonnement
  krijgt ook halveren , wat denk je wat de RTL sterren kosten
  Wordt ook door jou betaald,
  en gewauwel is er ook op RTL , en wil je kwaliteit programma`s zien?
  die zijn er genoeg bij de P.O.

 30. Triestheid

  RTL late night is te luchtig, absoluut geen diepgang en teveel reclame voor RTL-programma’s. Pauw & Witteman is in dat opzicht veel beter. Maar een ander duo zou van mij mogen. Ben nooit fan geweest van die Jeroen Pauw. Wil nog wel eens denigrerend overkomen als hij een mening hoort waar hij het absoluut niet mee eens is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.