Linda hield Gooische Vrouwen-film lang geheim

Geplaatst op za 30 nov 2013 om 13:01

Foto: RTL

Linda de Mol weet al anderhalf jaar dat er een vervolg komt op de Gooische Vrouwen-film. Dat onthulde ze gisteren aan tafel in RTL Late Night. Een vervolg lag niet in de lijn der verwachting. “Ik heb altijd geroepen: zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat er nog een tweede film komt, want ik ben zo bang dat die dan tegenvalt. De enige reden om het te doen was dat ik een soort eureka-moment zou hebben, er een lampje zou branden van: dat is wel een heel leuk idee“, legt ze uit.

Dat had ze anderhalf jaar geleden, aldus De Mol. “Toen ik met een club vriendinnen, waaronder de Gooische Vrouwen zelf, een paar dagen in het buitenland was. Toen kwam dat idee. Ik kan het nog niet vertellen, want ik kan nog niet het hele script uit de doeken doen.

De vraag of de Gooische dames naar de sneeuw gaan, kon De Mol niet ontkennen. “Misschien, maar dat is niet het thema. Dat is niet waar het over gaat. We gaan het wel in de winter opnemen, dus het zou winters kunnen zijn. Het is in koude oorden.”

De hele cast komt weer bij elkaar, aldus De Mol. “Ik vind het een feestje om iedereen weer bij elkaar te krijgen. Ze doen allemaal mee. Maar echt allemaal. Het was helemaal niet lastig. Iedereen zei direct ‘ja’.

Van Jari, tot tante Cor en dokter Rossi. Ze zijn allemaal weer van de partij. En volgens mij kan het met dat idee een hele hele leuke film worden.”
9 Reacties op “Linda hield Gooische Vrouwen-film lang geheim”


 1. Anoniem

  Maart 2016 zou ik doen, dat is 5 jaar na de eerste film.

 2. Anoniem

  @ Anonymous 13:19

  De film komt volgend jaar in de bios, dat is al bevestigd.

 3. Kritische kijker

  Oeff linda je bent goed bezig. Tjonge jonge.

  Linda had tijd nodig om andere te vragen wat zij zou moeten voor een 2de film en wat er voor de CO kijker allemaal voor populistische onderwerpen in zou moeten om de geldkraan voldoende te laten open gaan.

 4. Jan

  Ik wil Willemijn terug!

 5. Anoniem

  Ik wil Tipi Wan terug!

 6. Dean

  Heel slim om 3 jaar te wachten met het vervolg, en niet meteen na de eerste film een vervolg maken.

  Ikzelf zal niet gaan kijken, maar als t zal waarschijnlijk wel weer een succes worden.

  En ze kunnen deze film ook wel maken zonder hulp van het Nederlands Filmfonds lijkt me, als je ziet wat de eerste film heeft opgebracht (Zo’n 16 miljoen euro tegenover een budget van 2.5 miljoen.)

  En er zullen ook wel een hoop sponsors staan te springen om het vervolg mede te financieren.

  (Kan iemand me trouwens vertellen wanneer een Nederlandse film nu zijn opbrengst heeft terugverdiend? Ik zie veel NL films de 100.000 halen, maar betekend dit dan dat ze winstgevend zijn of in ieder geval quitte hebben gespeeld?)

 7. Anoniem

  @ Dean

  Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van het budget en de kosten van zo’n film. De ene film is duurder om te maken dan de ander, waardoor er dus meer bezoekers naartoe moeten om het geheel terug te verdienen.

 8. Coeus

  Laten we niet vergeten dat in ons land maar liefst zo’n 60% van de prijs van een bioscoopkaartje in de bioscoop blijft. Veel films spelen dan ook pas quitte ergens in het DVD/VOD traject.

 9. Anoniem

  En dan net als de andere seizoenen en 1e film in no time in de grabbelbak van de lowbudget winkels… net als die film van Wendy van Dijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.