Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Foto: Roy Beusker

Ilse DeLange en Waylon zullen in mei volgend jaar afreizen naar Kopenhagen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Ze treden op onder de naam The Common Linnets. Dat heeft AVROTROS zojuist bekendgemaakt. DeLange heeft er zin in. “Waylon en ik kennen elkaar sinds we als tieners allebei ‘rootsy’ muziek maakten. Sinds dit jaar werken we aan een album in Nashville als ‘side-project’“, vertelt de zangeres en The Voice-jurylid in een persbericht.

Nu treden ze samen naar buiten. “Het Songfestival kwam voor ons beiden individueel regelmatig langs, maar dit gezamenlijke avontuur vinden we allebei zo te gek dat we nu met z’n tweeën gaan.”

Ik kan niet wachten tot we samen op die bühne staan! Als kind was het kijken naar het Songfestival vaste prik in ons gezin, ik voel me dan ook vereerd!

Waylon denkt er net zo over. “Ik ben vereerd om dit avontuur aan te gaan, samen met Ilse die ik al zolang ken. Het Songfestival is één van de grootste evenementen ter wereld en om daar op het podium te staan is stiekem altijd een droom geweest.

Daniël Dekker, woordvoerder van AVROTROS, denkt dat het een goede keuze is. “Het is uniek dat deze twee artiesten ons land willen vertegenwoordigen.”

Het gaat hier om de top van de singer/song writers in Nederland, dus toen deze mogelijkheid voorbij kwam, hebben we geen moment getwijfeld. Wij verwachten dat Ilse en Waylon zeker indruk zullen maken in Europa.”

Begin maart 2014 presenteren Ilse en Waylon hun muzikale inzending voor het Songfestival.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen