Gordon: ‘Ik ben geen racist’

Gordon heeft zich erg verbaasd over de commotie die is ontstaan over een grap die hij twee weken terug maakte tegen een Aziatische kandidaat in Holland’s Got Talent. Dat vertelt de entertainer in De Telegraaf. Amerikaanse internetters vinden Gordon een racist. “Dat ben ik in de verste verte niet. De grap tegen Xiao Wang is ook absoluut niet racistisch bedoeld. Er zitten bij de honderden dingen die ik roep, altijd wel een paar opmerkingen die misschien minder grappig zijn.”

Toen een Aziaat het podium betrad, grapte Gordon dat hij vast ’39 met rijst’ zou gaan zingen. “Het grapje tegen Xiao Wang is een onschuldig stigmatiserend grapje. Wellicht had het ‘cabaret’ geheten als Theo MaassenYoup van ’t Hek of Hans Teeuwen het hadden gezegd.

Heel shockerend vindt Nederland de grap niet, denkt Gordon. “Aangezien de uitzending op zaterdag eerst geen enkele reactie teweeg bracht in de media of bij het publiek, denk ik dat men zich er niet eens van bewust was geweest als er op woensdag, vier dagen na uitzending, niet plotseling via een internetforum in Amerika aandacht aan werd besteed.”

Dat werd weer opgepikt door Nederlandse media. “Dat diverse media het nodig vinden om vervolgens van dit forum headlines te vormen om mij te beschadigen, is van laag niveau.

Als je als journalistiek medium de uitingen van foraschrijvers gaat hanteren is het einde zoek.”

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen