Fors kijkersverlies Welkom bij de Kamara’s

Foto: SBSEen flinke domper voor SBS 6. Na de magere start van vorige week, heeft de nieuwe zaterdagavond van het tv-station deze week geen kijkers gewonnen, maar juist verloren. Haar marktaandeel liep terug van 9,8 naar 8,7 procent, een daling van 11 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vooral de kijkcijfers van de candid camera-show Welkom bij de Kamara’s liepen fors terug. Waar de première 817.000 kijkers trok, keken er nog maar 645.000 mensen naar aflevering twee.

Het kijkersaantal is met maar liefst 21 procent afgenomen. Ook het marktaandeel daalde flink, van 12 procent vorige week naar 8,8 procent deze week. Dat is behoorlijk weinig voor een groot zaterdagavondprogramma.

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf vroeg zich deze week al af hoe lang de tv-show leuk blijft. “Na een uurtje geitenvlees eten, water dragen en andere doodgewone Groeten uit de rimboe-activiteiten wil je niets liever dan dat de clou wordt onthuld“, schreef hij.

Een andere teleurstelling is Verliefd op Ibiza, dat voorafgaand aan Welkom bij de Kamara’s 660.000 kijkers (9,5 procent) trok. Vorige week waren dat er 617.000 (9,5 procent), maar de extra herhaling op woensdagavond – die 606.000 kijkers – heeft dus niet tot veel extra kijkers geleid.

Na Welkom bij de Kamara’s keken er 839.000 kijkers naar Komt Een Man Bij De Dokter, dat het met 12,2 procent marktaandeel wel redelijk goed deed.

RTL 4 was de grote winnaar op prime time met ruim 2,1 miljoen kijkers voor Holland’s Got Talent.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen