Gevecht om Gouden Televizier-Ring barst los

Foto: Leendert JansenHét tv-feest van het jaar staat op het punt van beginnen: vanavond verzamelen de bekende tv-sterren van het land zich in het Amsterdamse theater Carré voor het grote Gouden Televizier-Ring Gala 2013. Drie programma’s maken kans op de felbegeerde ring: Divorce (RTL4), Flikken Maastricht (TROS) en Wie is de Mol (AVRO). Die laatste titel is al voor de zevende keer genomineerd, terwijl de andere twee nieuwkomers zijn. Toch draait Flikken al zes jaar mee en Divorce slechts één.

Art Rooijakkers van Wie is de Mol is best gespannen. “Ik heb een gezonde wedstrijdspanning. Wie is de Mol is nu voor de vijfde keer op rij genomineerd en voor de zevende keer in totaal en telkens grijpen we er net naast.”

Hij weet hoe het komt. “We komen elk jaar uit tegen goede concurrenten. Vorig jaar The Voice: die hebben niet voor niets een Emmy gewonnen. Het is wel eervol om daarvan te verliezen. Dit jaar ook weer: Flikken en Divorce zijn prachtprogramma’s.”

Flikken-actrice Angela Schijf is nog niet gespannen. “Het gaat goed. Ik weet eindelijk wat ik aan moet. Iets van een Vlaamse ontwerpster. Verder maak ik er een gewone dag van en tegen de avond zal het vast beginnen te kriebelen.

Schijf wil de prijs vooral voor haar collega’s. “Het is een fijn programma en we werken er met zo veel liefde aan. Als je van politieseries houdt, doe ons dan een leuk ringetje.

Divorce-ster Dirk Zeelenberg stelt dat de prijs goed in ontvangst zal worden genomen als zijn serie wint. “Als we hem winnen dan verwacht ik – en dat vind ik ook volkomen terecht – dat Linda de Mol hem ontvangt. Zij heeft het format bedacht.

Het gala is om 20.30 uur live te volgen op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen