WNL-baas: ‘Eva Jinek is haatdragend’

Geplaatst op Thu 19 Sep 2013 om 15:03

Foto: RTLEva Jinek is haatdragend. Ze heeft met veel mensen bonje. Dat zegt haar ex-werkgever Bert Huisjes, baas van WNL, in VARAgids. Huisjes vindt het een nare eigenschap. “Eva heeft één slechte eigenschap. Ze is haatdragend. Er is een aardige lijst met mensen waarmee ze is gebrouilleerd. Vooral bij Nieuwsuur en het Journaal. Ze is eenkennig op het moment dat het misgaat. Ik ben niet met haar gebrouilleerd. Ik ben ook niet boos op haar dat ze WNL zo plotseling verliet“, vertelt hij.

Eva heeft ambities“, zegt Huisjes daarover. “Mensen die carrière willen maken, hebben haast. Dat hoort erbij.”

Huisjes is degene die Jinek haar eerste talkshow gaf. “Ze zei een aantal malen nee en daarna ja. Ze wist niet zeker of ze het kon. Ik heb haar overtuigd door te zeggen dat het op zondag was en ze prominente gasten zou krijgen.”

Dat haar naam in de programmatitel voorkwam, was het laatste zetje. Toen wisten we zeker dat ze zou komen. Zoiets streelt wel.”
32 Reacties op “WNL-baas: ‘Eva Jinek is haatdragend’”


 1. Eva

  Zo zijn Oost-Europeese mensen dat is hun karakter!!!!!

 2. Filosoof

  Bert Huisjes komt klaarblijkelijk niet verder dan wat persoonlijke aanvallen, terwijl hij verzaakt om uit te leggen waarom hij de presentatrice van z’n programma 5 afleveringen voor het einde van het seizoen van de buis afhaalt, enkel omdat die presentatrice te kennen had gegeven te willen overstappen naar een ander zender. Ook in het geval van Nieuwsuur had Jinek gelijk overigens.

 3. Marc

  Hoorde een paar weken geleden interview met haar op Radio 1 n.a.v. van dat nieuwe showtje op Nederland 2. Maar ze praten daar met zoveel dedain en pedantie over TV. Het lijkt wel of zij het heeft uitgevonden allemaal…Verschrikkelijk overschatte dame deze Jinek.

 4. Naam

  “Ik ben niet met haar gebrouilleerd.” Leg dan eens uit wat wel de reden is van het blijven spuien van dit soort berichten over Jinek, Huisjes.

 5. jasper

  Kille tante.
  Kan me voorstellen dat Bram wat warmte zocht en vreemdging.

 6. Hank B.M.

  Huisjes werkt bij De Telegraaf. Dat zegt genoeg.

 7. Anonymous

  Eva Jellinek is zwaar overschat en erg arrogant. Het arrogante heb ik een paar keer ondervonden tijdens een paar feestjes.

 8. Paul Mendez

  Ik ben geen fan van WNL en Huisjes maar Jinek heeft voor mij echt afgedaan. De ochtendshow vond ik aardig maar nu blaast zo hoog van de toren en stelt uiteindelijk flink teleur. Vooral qua inhoudelijk interviewen vind ik haar heel zwak, zeker als je haar vergelijkt met vrouwelijke interviewers als M.Tweebeeke of C.Polak. Het is ook heel gevaarlijk als je jezelf in alle media als DE talkshowhost van NL profileert. In haar woorden “het moet een wapenfeit worden om in mijn programma te komen” Dat getuigt wel van flinke dosis zelfoverschatting.

 9. Floor

  Wat gemeen van Bert Huisjes om iemand voor het leven zo te stigmatiseren. Wellicht heeft Jinek als enige bn’er een duidelijke visie en mening? En waait zij niet met alle winden mee? Dat valt haar alleen maar te prijzen!

 10. variabel

  Ach, laat ik maar zeggen dat Eva Jinek veel van zich zelf houdt, overtuigd is van haar uitgebreide kennis en met wapenfeiten gaat strooien etc. da’s goed, want dan heeft ze tenminste nog iets te doen en is ze een ander niet tot last.

 11. Lucas Overheem

  Bert Huisjes had volkomen gelijk om 5 afleveringen voor het einde te stoppen met Eva. Hij moest de kijker en vooral de netcoördinator overtuigen van het feit dat hij genoeg capabele mensen had klaarstaan om het slot op zondagochtend te kunnen behouden. Wat betreft Eva, ik heb haar een paar keer ontmoet en ik vond haar heel aardig. Ze heeft het imago koel en berekend te zijn maar daar heb ik niets van gemerkt. En ze heeft humor, ook niet onprettig. Verder wordt ze natuurlijk wél totaal overschat.

 12. Bep

  Ik vind Eva een kille,berekende vrouw,misschien kan Freek er nog iets warms van maken?

 13. Jochem

  Bert Huisjes is ook haatdragend, gezien dit nagetrap.

 14. Robert

  deze dame is zo arrogant en wordt zo overschat

 15. Rogier, Amsterdam

  Oh ja, dat zie je in één oogopslag dat Eva Jinek een ambitieuze, berekenende bitch is die over lijken gaat. Het is het type Sylvie Meis, dat alleen in je geïnteresseerd is als ze er zelf beter van wordt.

 16. Andrew

  Type Yolanthe dus/

 17. albert

  …….nog veeeeeel erger: type tatjana !!!!!!

 18. Rogier, Amsterdam

  @ Andrew: precies! Die naam schoot ook door mijn hoofd. Je slaat de spijker op z’n kop.

 19. Anonymous

  @Rogier, Amsterdam, oh jee, iemand die denkt dat je aan het uiterlijk kunt zien hoe het karakter van iemand is. Best wel naief en vooringenomen.

 20. Andrew

  @Rogier
  @Albert

  En Tatjana, idd. Schiet me ineens weer te binnen dat Tatjana ooit zei dat ze al die heisa rondom Yolanthe niet snapte. Het was toch een lief meisje dat niets fout had gedaan?! Veelzeggende opmerking was dat.

 21. linda

  dat is waarom hilversum steeds voor haar valt. Ze zijn bang een hype te missen. Terwijl het toch eigenlijke en ijskoud non talent is.

 22. pimpstra

  rancuneuse janek vlek, die oude pik inleveren voor jong pikkie was slordig he.

 23. BRAAK

  Jinek, dobrie den en nu wegwezen!!!

 24. Zuurpruim

  Als vrouwen amibitie hebben worden ze als kil en arrogant neergezet hoe kortzichtig!

 25. Henk

  Doe mij Myrna Goossen maar…

 26. Huiskamer

  Prachtig die uitzending hoe zij “los ging” tegen Geert Wilders. Die pakte haar met boter en suiker in. Zijn mooiste opmerking “Of u het nou leuk vindt of niet”. Jinek kon hem wel wurgen op dat moment. LOL.

 27. Ton Berthuma

  Elke avond bij het slapengaan is ze weer dat eenzame huilende kwetsbare meisje waar ze overdag zo hard overheen schreeuwt.

 28. Joe

  Wel sjiek van zowel Eva en Bert om het geschil zo via de media uit te vechten.

 29. Anonymous

  Haar nieuwe vlam, Freek, gaat ook vreemd.
  Zag hem zoenen met een donkerharige vrouw.
  Jinek zal wel te kil zijn, dan zoek je de warmte ergens anders.

 30. Michael

  @Anonymous 13:06 Dat was vast Marielle Tweebeke ;-)

 31. Valt wel mee

  Bert Huysjes is zelf haatdragend, getuige dit soort negatieve berichten over een ex-werkneemster.
  Ee heer doet dit niet, die houdt dat soort zaken ‘binnenshuis’.

 32. anno-nu-muis

  @Henk; óók goed, maar Milou Frencken is nóg beter:-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.