John de Mol initieerde nieuwe serie Tjitske Reidinga

Foto: SBSDe nieuwe serie Doris van Tjitske Reidinga is tot stand gekomen door een persoonlijk verzoek van John de Mol. Dat vertelt de actrice vandaag in De Telegraaf. Doris, dat volgende week maandag begint op De Mols zender Net5, is door Reidinga bedacht tijdens een diner met actrice Roos Ouwehand. “In diezelfde periode werd ik gevraagd door John de Mol. Hij wilde heel graag een serie met me maken en vroeg wat ik zou willen doen. Op zich al een mooie vraag, hè!

Het kreeg een vervolg. “Al een paar weken later zaten we met z’n drieën aan tafel. Tot mijn verbazing heeft hij ons heel erg vrijgelaten.”

Tjitske en Ouwehand bedachten samen eerder een programma over een kringloopwinkel. “Daarin zouden we als een soort BBC-presentatieduo bij mensen thuis de boel inrichten. Er werd een proefaflevering gemaakt. En dan hoor je niks meer.”

Toen ik allang over die spanningsboog heen was, kregen we een voorzichtig ’ja’. Toen dacht ik: Laat maar. Ik heb ook niet echt presentatieambities. Integendeel!

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen