Gerard Ekdom gelooft niet in Televizier-Ster

Foto: AVROGerard Ekdom staat op de longlist voor een Zilveren Televizier-Ster, maar denkt dat hij geen kans maakt op de prijs voor beste tv-man van het jaar. Dat vertelt hij in Televizier. Ekdom won vorig jaar de Televizier Talent Award, maar denkt dat de grote Ster aan hem voorbijgaat. “Daar maak ik me totáál geen illusies over. Ik kom als tv-presentator nog maar net kijken. Ik was de eerste maanden enorm nerveus tijdens de opnames van Toppop3, ik maakte me druk over hoe ik overkwam of klonk.

De radio blijft Ekdoms favoriete medium. “Radio is een directer medium: als je vloekt is het meteen thuis te horen, maar het is ook een stuk anoniemer. Inmiddels zijn de spanningen een stuk minder en probeer ik gewoon Gerard te zijn voor de camera.”

Inmiddels heeft hij het dus tot de longlist voor de prijs van beste tv-persoonlijkheid geschopt. “Het schijnt dat als je maar lang genoeg jezelf bent, mensen je vanzelf een tv-persoonlijkheid gaan noemen.

“Maar voorlopig mag ik als tv-presentator nog niet eens in de schaduw staan van grote namen als Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbrugge.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen