Van der Gijp: ‘Misschien één fout gemaakt’

Foto: RTLRené van der Gijp heeft geen spijt van zijn opmerkingen over homo’s in de voetbalwereld. Dat liet hij gisteren blijken in Voetbal International. Van der Gijp, die stelde dat voetbal geen sport is voor homo’s, dat homo’s thuishoren in de kapperszaak en dat hij in al die jaren maar één homovoetballer heeft meegemaakt, heeft naar eigen zeggen misschien één ding fout gedaan. “De enige fout die ik misschien gemaakt heb, is dat ik ‘betaald voetbal’ had moeten zeggen“, zegt hij. 

Als volkssport nummer één zullen er buiten het betaald voetbal meer homo’s zijn, denkt ook Van der Gijp. “Als ik het over voetbal heb, heb ik het altijd over het niveau waarop ik gevoetbald heb en niet over Oranje Wit. Ik heb het over de kleedkamers van PSV of Heerenveen.”

Het was een bewogen week voor Van der Gijp. “Je haalt je wel eens wat op je hals. Dat was druk, man. Het was te dol. Ik had zoiets van: laat gaan, ik heb wat anders aan mijn hoofd.

Maar toen mensen gingen roepen dat ik verantwoordelijk was voor 12-jarige jongens die dit weekend zelfmoord gaan plegen, ging mij dat iets te ver.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen