RTL koopt Videoland in video on demand-race

Foto: RTLMet de naderende komst van videodienst Netflix naar Nederland, zet RTL een belangrijke stap in de video on demand-markt. Het mediabedrijf neemt 65 procent van de aandelen van Videoland over van The Entertainment Group. Dat heeft RTL laten weten. RTL pakt naar eigen zeggen de koppositie in de VOD-race. “Deze overname is voor ons een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons on demand tv-aanbod. We zitten met RTL in een digitale transformatie“, zegt directeur Bert Habets

Het bedrijf wil meer geld direct bij de consument verdienen. “Het b-to-b verdienmodel gedreven door advertenties blijft voor RTL de belangrijkste bron van inkomsten. Tegelijkertijd zien we het b-to-c verdienmodel met betaaldiensten steeds harder groeien.”

Arno Otto, directeur digitaal van RTL, merkt op dat Videoland nu nog een pay-per-view dienst is. “Dit najaar nog komen we met het eerste all-you-can-watch abonnement van Nederland, waarbij de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot films, premium series uit het buitenland en het beste van Nederlandse bodem.”

Samen met ons VOD platform RTL XL is met deze overname ons aanbod ongeëvenaard op de Nederlandse markt.

De vernieuwde on demand-videodienst met de RTL-content komt in september 2013 beschikbaar via Videoland.com. De abonnementsvorm volgt dit najaar.

Netflix is de bekende Amerikaanse videodienst, die voor 7,99 euro per maand onbeperkt films en series zal aanbieden in Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen