Publieke Omroep met honderd bussen naar Malieveld

Foto: MAXDe publieke omroepen gaan op 9 oktober grootschalig actie voeren in Den Haag. Met honderd gevulde bussen reizen ze dan af naar het Malieveld. Dat zei MAX-baas Jan Slagter gisteren in Knevel & Van den Brink. De publieke omroepen leveren al 200 miljoen euro in, maar het huidige kabinet gooit daar per 2017 nog eens 100 miljoen euro op. Daar wordt tegen geprotesteerd. “Het is een tube tandpasta, we zijn leeg. Het is op. Er is geen geld meer”, aldus omroepbaas Slagter.

Slagter blijft benadrukken dat de Nederlandse publieke omroep geen geldslurpende organisatie is. “De publieke omroep kost in Nederland per hoofd van de bevolking net zoveel als in Moldavië.

Aan de actie doen ook regionale omroepen mee.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen