Gerard Joling: ‘VI moet zich niet druk maken’

Foto: RTLGerard Joling vindt dat de discussie over homoseksualiteit vrijdagavond in Voetbal International wat grotesk gevoerd werd. Dat liet hij weten in de uitzending op RTL 7. Joling vindt dat de mannen zich niet zo druk moeten maken over homo’s. “Ik vind dat jullie je er allemaal niet zo druk over moeten maken. Jullie praten hier over veren in je reet. Ik loop ook wel eens in de Arena met 100.000 veren en dan hangen er wel drie pauwen in mijn reet. Wat kan mij dat nou schelen? Het is gewoon leuk.

Ook vrouwelijke homo’s horen erbij, vindt Joling. “Je moet doen waar je zin in hebt. Het is natuurlijk wel zo dat je actie en reactie hebt. Op het moment dat je all the way gaat en op die boten gaat staan, dan heb je altijd mensen die dat vreselijk vinden.”

Voetbal International sprak uitgebreid over de commotie die is ontstaan naar aanleiding van uitspraken van René van der Gijp over homo’s. “Ik vind het een beetje overtrokken allemaal“, zei Joling.

Het kwam er gewoon uit bij jou en ik heb niet het idee dat je het zo naar hebt bedoeld. Je hebt natuurlijk wel mensen gekwetst.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen