Publieke Omroep met 71 nieuwe titels

Foto: BNNDe Publieke Omroep (NPO) komt in het tv-seizoen 2013/2014 met 71 nieuwe programma’s. Dat zegt directeur televisie Gerard Timmer in een persbericht. Timmer denkt dat er een mooi pakket ligt. “Wij zijn strijdbaar, moeten ondanks de bezuinigingen blijven vernieuwen en tonen met al deze programma’s aan waar onze meerwaarde ligt. Onafhankelijk, zonder commercieel belang en vanuit een Nederlands perspectief. Nederland verdient een sterke publieke omroep.

De NPO bereikt wekelijks bijna 15 miljoen Nederlanders, stelt Timmer. “De publieke omroep is daarmee nog de enige plek, waar dag in, dag uit alle bevolkingsgroepen samen komen. Waar zij kennis nemen van elkaars standpunten, luisteren naar elkaars verhalen, elkaar inspireren en van elkaar leren.”

Die publieke omroep is dus van betekenis, aldus de omroepbaas. “De programma’s krijgen niet voor niets constant hoge waarderingen van het publiek. Ondanks die hoge rapportcijfers voelt het alsof we door de bezuinigingen zijn blijven zitten.

Hij wijst op het belang van de brede publieke omroep: “Die zorgt ervoor dat mensen nieuwsgierig blijven en interesses ontwikkelen. Je hoeft niet elk programma goed te vinden om toch het belang te zien. Juist in de verscheidenheid zit de kracht, net als in onze maatschappij.

Nederland 1 gaat meer dan ooit ‘de polsslag van de dag’ tonen. De plek voor breaking news, extra nieuwsupdates van de NOS, en actualiteitenrubrieken, zoals EénVandaag en Pauw en Witteman. Vanaf januari komt daar De Wereld Draait Door bij, zodat mensen direct bij thuiskomst worden bijgepraat.

Nederland 2 richt zich op verdieping achter het nieuws in verschillende genres, zoals levensbeschouwing, kunst en cultuur. Er komt veel ruimte voor documentaires. Met ingang van januari 2014 bijvoorbeeld prime time maandag om 21.00 uur.

Nederland 3 legt meer nadruk op een jonger publiek. Vanaf januari staat de vooravond van 3 in het teken van een dagelijks drama gericht op jongeren.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen