Joop Braakhekke niet verder bij RTL

Foto: SBSJoop Braakhekke zat vorig jaar nog in de jury van de RTL 5-show Topchef, maar dit jaar wordt hij gepasseerd door RTL. Dat vertelt de topkok in weekblad Weekend. Braakhekke zit zonder tv-werk. “Ze willen mij helemaal niet meer. Mijn programma gaat niet meer door. Er komt nu een nieuwe serie van Kranenborg met Herman den Blijker, het wordt steeds leuker. Ik vind Den Blijker niet direct een geweldig grote tv-figuur. Ik vind het te commercieel, allemaal geblèr. Je hebt er niks aan.

Volgens Braakhekke heeft hij de mededeling niet gekregen van RTL 4-baas Erland Galjaard. “Die heb ik niet gesproken, alleen het productiebedrijf dat het programma maakt.

Hij vindt het jammer dat oudere tv-persoonlijkheden worden overgeslagen. “Neem nou Tineke de Nooij, Catherine Keyl en Clairy Polak, allemaal vakvrouwen, maar ze doen niet meer mee op tv.

De jongere generaties moeten ook aan bod komen, dat begrijp ik niet, maar om nou helemaal niets met de oudjes te doen, dat begrijp ik niet. Daar zit een enorme ervaring en kennis.”

Ik zou wel een programmaatje willen maken, iets kleins, maar als er geen plek voor is denk ik ook: laat gaan, die televisie.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen