Erben Wennemars sluit FOX niet uit

Foto: BNNErben Wennemars zou er geen moeite mee hebben om de NOS te verlaten voor FOX, als de rechten van het schaatsen zouden overgaan. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Wennemars zou een overstap in dat scenario logisch vinden. “De mensen gaan daar waar de rechten liggen. Als zometeen het schaatsen weggaat bij de NOS en het gaat naar FOX toe, dan ga ik ook over van de NOS naar FOX. Ik ga niet bij de NOS zitten als ik daar iets moet gaan zeggen, maar er zijn geen beelden bij.”

Toch vindt hij het ook wel verdrietig voor de NOS. “Ik vind het ook jammer voor de NOS. Ik gun het de NOS ook. Ze hebben het natuurlijk jarenlang prachtig gedaan. Er komt nu een nieuwe tijd aan en dat is FOX.

De NOS heeft alleen dit seizoen nog de rechten voor de samenvattingen van de Eredivisie, maar die kunnen vanaf 2014 zo maar op de tv-zender van eigenaar FOX terechtkomen. “Als ze de rechten voor die zondagavond met het bord op schoot kwijtraken, dan gaat iedereen over. Dan is het echt einde.

Er gaat volgens Wennemars veel veranderen. “Ik denk echt dat die rechten volgend jaar weggaan. Dan gaat iedereen naar FOX kijken. Dat moet wel. Ik denk dat de NOS wel wakker geschud is, dus die zullen ook wel vernieuwen.

Hij is erg te spreken over FOX Sports. “Ik ben heel positief. Ik vind het ook jammer, want je merkt het ook bij de NOS. Niemand durft heel negatief te zijn hier, want als zometeen al die rechten allemaal weggaan bij de NOS, dan moet iedereen over naar FOX. Iedereen is bang: wat blijft erover?

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen