Paul Witteman gelooft niet in ondergang televisie

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman gelooft niet dat het einde van het traditionele, lineare tv-kijken in zicht is. Dat schrijft de presentator in zijn column in VARAgids. Volgens Witteman groeit het aantal kijkers alleen maar. “Toen ik dertig jaar geleden bij de tv ging werken, voorspelden collega’s dat het door de komst van satellieten binnen enkele jaren afgelopen zou zijn met de dominantie van Hilversum met honderd zenders naar keuze, gratis en voor niks. Niet gebeurd“, aldus de 66-jarige VARA-coryfee.

Als er nu gesproken wordt over het einde van het lineaire tv-kijken, is dat volgens Witteman ook grootspraak. “Nu voorspelt men onze ondergang in verband met de opkomst van internet. Maar waarover gaat het op internet (en twitter)? Overde tv-programma’s die men net heeft gezien.

Vooral over programma’s die de twitteraars zeggen te haten. Maar ze kijken wel. Ze zijn dol op tv.

Volgens enkele deskundigen is met de komst van de Amerikaanse videodienst Netflix het einde van het lineare tv-kijken ingeluid. Mensen stellen in de toekomst zelf hun tv-avond samen, stellen zij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen