Henny Huisman baalt van zomerstop

Geplaatst op zo 30 jun 2013 om 14:00

Henny Huisman vindt het jammer dat de Publieke Omroep weer in de zomerslaap beland is. Dat vertelt de presentator in Story. Balen, vindt Huisman. “Volgens mij wordt in Hilversum veel te veel gepraat over presentatoren die vijf of zeven ton verdienen en die het zogenaamd zo zwaar hebben en daarom drie maanden op vakantie moeten. Waarom moeten ze zeggen: ‘Dag, tot 8 september?’ Dat wekt alleen irritatie bij de kijker. Hilversum moet zwijgen, niet steeds maar de vuile was buiten hangen.

Ook het gebabbel over bezuinigingen hangt de neus van Huisman uit. “Ik hoorde Jan Slagter van Omroep MAX op Radio 1 debatteren over de bezuinigingen in Hilversum. Hij had het over 100 miljoen minder. Mijn moeder snapt niets van dat soort gesprekken.

Veel dingen die in Hilversum gebeuren, begrijpen de mensen toch niet. En dat hoeven ze ook niet. Ze moeten gewoon de radio en de tv kunnen aanzetten en dan krijgen waar ze recht op hebben.”
38 Reacties op “Henny Huisman baalt van zomerstop”


 1. Reinardus

  Wijze woorden ! Ik zit te wachten op een comeback van Henny Huisman bij Max. Zelden zo’n humorvol en assertief presentatietalent op de tv gezien.

 2. kritische kijker

  Wanneer houdt deze man op om commentaar te geven. Wie is deze man? Deze man is uit een andere eeuw en heeft geen benul wat er gaande is.

 3. Pluk van de Pettenflat

  Henny = held

 4. sateetje

  Zure, oude man stop eens met je praatjes en bemoei je er niet mee, hoe ouder hoe wijzer gaat bij hem niet op.

 5. Floor

  Sateetje: ik vind jou zuurder overkomen. Hij heeft, in tegenstelling tot jou, ten minste iets te melden! Held Henny, maak een comeback!

 6. Kijker

  Henny baalt van “zomerstop”, ik baal van Henny.

  Wie is er voor een “Henny Stop”, eindelijk rust.

  Op deze manier krijgen we steeds negative reacties.

 7. Akke

  Henny Huisman mag gerust zijn mening geven. Hij heeft jaren bij de t.v. gewerkt en is dan in mijn ogen zeker een ervaringsdeskundige. Hij was een succesvol presentator. Geliefd bij velen. Een talent dat met jong en oud goed overweg kan. Vriendelijk en naturel. Daar kunnen vele presentators van tegenwoordig van leren..Hij heeft een mening. Prima! Ik ben ook voor een comeback van Henny!

 8. Robert

  Is dit nu het eerste interview van Henny Huisman waarin hij NIET zegt dat hij de bedenker is van alle talentenjachten?

 9. Bep

  Henny was een hele goede en gevierde presentator,alleen is er iets misgegaan in zijn hoofd toen er gekozen werd voor andere goede presentators.
  Henny kan zich er niet bij neerleggen dat hij niet meer gevraagd wordt en door die houding wil zelfs omroep Max hem ook niet hebben.
  Lia ik heb groot respect voor jou,hij zal thuis niet de makkelijkste zijn.

 10. Anoniem

  DWDD was iets te vroeg gestopt, had makkelijk deze vrijdag of de week er voor kunnen stoppen. Ik denk vooral dit gevoel komt door het weer, als het wel mooi weer was geweest dan had het niet uitgemaakt. Persoonlijk zou GTST van mij best tot begin September weg mogen blijven nu ze vanaf 8 Juli zomerstop hebben met de laatste van S23 op 5 Juli.

 11. peter1

  @ KRITISCHE KIJKER U heeft geen respect voor de wat oudere presentatoren
  Henny was wel de grondlegger voor het succes wat RTL4 nu heeft met talentenjachten, hij zorgde voor een doorbraak en hield miljoenen aan de buis
  RTL 4 is hem veel dank verschuldigd ,als je het eens goed bekijkt na al die jaren!
  Henny Huisman hoort in het rijtje van de grote tv persoonlijkheden,die ons veel plezier heeft gebracht.

 12. iVon

  Anonymous
  Sun 30 Jun 2013 om 15:29

  Ik kan je “blij” maken, GTST begint pas weer met het volgend seizoen (24), begin september 2013.

  (Hebben altijd een zomerstop van 2 maanden).

 13. Job

  Wat dachten jullie van 300 miljoen bezuinigingen??? Denken jullie nou echt dat alle programma’s gratis zijn? Het wordt nog veel erger. Wie dat niet wil moet met luide stem protesteren tegen de bezuinigingen. Dat gelul over de hoge salarissen van 6 mensen is alleen maar een discussie voor de bühne, dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk, puur populistisch gewauwel.

 14. Paul Omst

  Henny Huisman is een grote topper die dagelijks gemist wordt, geloof mij maar, hij is geliefd bij jong en oud. maar MC writers zijn zelf gefrustreerd.

 15. Valt wel mee

  Hennie Huisman is zeker van de lucht zo rijk geworden… En nou maar negatief doen over anderen die veel verdienen. Hennie is er nog steeds gefrustreerd over dat geen enkele omroep hem meer wil hebben. Daar zal wel een reden voor zijn.

 16. Valery

  hij heeft het juist niet over anderen die veel verdienen gvd lees nou eens goed voordat je begint te zeiken!

 17. Birgit

  Ik heb Henny gisteren nog aan het werk gezien bij het feest op het terrien van de Toekomst in Amsterdam. dan zie je wat een vakman het nog steeds is. Razendsnel en met veel humor en respect naar het publiek toe. Echt een feest om naar te kijken. Dus alle mensen met commentaar, ik lach er gewoon om, omdat jullie echt niet weten waar het om gaat. Deze man is nog nooit ingehaald door de nieuwe garde, geloof mij maar,

 18. Charl

  Hennie Huisman was het kijkcijferkanon van KRO/RTL4. Die man mag een mening hebben mensen !

 19. Verschikkelijke ikke

  Ik merk niks van de zomerstop er is weinig verschil allemaal ouwe bagger. Die Hard komt om de 2 weken ook in de winter. En dan die lulprogramma’s: ze zitten er alleen voor zichzelf zo van hoe vind je mij? Tis wel eng als Hennie zegt dat mensen niks van Hilversum begrijpen. Dat gevoel heb ik al jaren allemaal afgezaagde chit. Leve internet!

 20. Erik

  Hennie was/is een held en verdient het absoluut niet door hier door het slijk gehaald te worden door enkele wannabee’s.

  Inderdaad Hennie heeft ook grof geld verdient maar realiseer je goed dat het niet van onze belastingcenten was. Grote sommen geld (voor die tijd zelfs minder dan vandaag de dag) heeft Hennie verdient bij RTL. En mag hij een mening hebben? Tuurlijk, net als iedereen.

 21. Anoniem

  Ben het niet met hem eens,in de zomer ben je meer buiten een mooie boek lezen waar je in de winter meestal niet toekomt en in de tuin bezig zijn,heerlijk een tv loze periode.

 22. Anoniem

  Die zure oude man heeft wel gelijk , wil ook wel een top salaris en 5 maanden vakantie per jaar ,tussen December en eind januari zijn ze ook even weg , zijn jullie zo blind of gewoon heel dom,ik denk het laatste

 23. Kijker

  deze man zeurt omdat hij niet 5 maanden op vakantie kan.
  maar heelaas 12 maanden moet genieten van zijn pensioen.

  aub maak je zelf niet belachelijk en stop met jezelf zielig vinden.
  als ik zijn geld had, bleef ik nu al thuis op de bank zitten……

 24. Anoniem

  @Anonymous, dit is dezelfde man die een miljoen of meer per jaar verdiende voor minder uitzendingen dan Jeroen Pauw in twee maanden doet. Dus al heeft hij gelijk, het is wel iemand met boter op z’n hoofd en die nu niet hoeft te werken omdat hij z’n zakken al gevuld heeft.

 25. Valt wel mee

  Hij geeft geen ‘mening’, zoals sommige anderen hier denken, maar alleen zuur commentaar. Dat is geen mening, dat is jaloerse achterklap.

 26. René

  Geachte redactie,
  Het valt me op dat er erg veel taalfouten op uw site staan. Het hangt Hennie de keel uit, of het komt hem de neus uit. Een van die twee, dus niet ‘het hangt hem de neus uit’.

  Het stukje over de Breij was ook niet foutloos.

  Kunt u daar svp iets aan doen? Dank u wel.

 27. off topic

  leuk dat ranking the stars terug is, geweldig lach me rot!

 28. Anoniem

  Dom gezeik… over herhalingen gesproken, was die HERHALING van Linda’s Zomerweek vanavond op primetime echt nodig na nog geen week? Waarom steeds dat getrap naar de NPO als RTL het geen drol beter doet MC? Hoe zat het giesteravond met een zaterdagavonbd geheel op herhaling op RTL? Een béétje mediasite zou neutraal nieuws brengen en daar net zo over berichten als in de 26 berichten over de zomerstop op de NPO. Want schuift dat nou om zelfs tegen beter weten in altijd de NPO af te zeiken en RTL, notabene een zendertje dat uit criminele overwegingen liever Luxemburgs blijft altijd maar de hemel in prijst zelf met deen herhaalde herhaling van een herhaling?

 29. Anoniem

  Hennie is de nieuwe Frits Bom! Louter nog zure reacties omdat ze zijn uitgerangeerd bij de landelijke omroepen en dan gaan ze raar praten. Hennie vergeet in zal zijn enthousiasme even dat hij zijn algehele bekendheid en de start van zijn rijkdom aan de NPO te danken heeft. Zonder hen was hij met zekerheid destijds niet overgenomen door RTL, had ie waarschijnlijk nog steeds om het trommeltje zitten drummen bij Magriet Eshuys, daarbij geheel tegen maat in meebewegend. Dus Hennie, beetje minder trappen, beetje meer respect of gewoon je mond houden. Met DIT domme gelul kom je over als een zwakzinnige

 30. Anoniem

  @René, hahahaha, kijk nou eens naar de website. Denk je dat ze er iets aan gaan doen?

 31. baass

  Haha Henny huisman , jammer joh dat je de RTLen even vergeet die al ruim een maand in diepe slaap zijn. Bedrjiven als RTL hebben mensen in dienst die op dit moment kritiek geven op de PO zoals Verlinden en van der Vorst , om te verhullen welk beleid zezelf voeren . Iets met rookgordijn enzo.

 32. Zuurpruim

  Wat een oude zeurderige en zure man is die Henny geworden. Zelf flink geld binnen gehengeld en nu wat over anderen zeggen. Zeker omdat je je huis aan de straatstenen niet kwijt raakt of omdat Max je niet wil??

 33. Floor

  @Zuurpruim Ik vind jou zuurder overkomen. Hij heeft, in tegenstelling tot jou, ten minste iets te melden! Held Henny, maak een comeback!

 34. Rogier, Amsterdam

  Helemaal met Henny Huisman eens! Een zomerstop van drie maanden; keihard een kwart van het jaar een klootloze programmering bij de Publieke Omroep. Dat is toch niet van deze tijd? Van de commerciëlen kun je nog zoiets verwachten, want dan valt er minder geld te verdienen, maar daar moet de PO niet aan meedoen.

 35. Anoniem

  RE: iVon GTST herhaling begint al op 26 Augustus en dan zou 02 September moeten zijn en dat er dan nieuwe afleveringen komen vanaf 9 September en niet 2 September. 16 September zou zelfs nog beter zijn. Dan ben je ruim 2 maanden weg voordat de herhaling start.Het is beter voor de verhaallijnen. Er waren tijden dat ze 3 maanden weg bleven, toen vond ik dat wel jammer maar nu zou ik een stop tussen 8 Juli en 23 September geen probleem vinden.

 36. Anoniem

  @Rogier, Amsterdam, vertel eens. Hoeveel geld heb je daar per jaar extra voor over? Want uiteraard kost dat geld. Voor niks gaat de zon op.

 37. Rogier, Amsterdam

  @Anonymous: dat vergt wat inventiviteit ja. Ik weet dat er pittig wordt bezuinigd bij de publieken, maar ik denk dat er andere keuzes gemaakt moeten worden. Juist nu moet je je onderscheiden van de commerciëlen en daarmee je bestaansrecht onderstrepen. Ik heb liever dat ze het hele jaar een inhoudelijk goed schema brengen op bijvoorbeeld twee zenders i.p.v. drie zenders negen maanden goed vullen.

 38. Mike

  Henny heeft gelijk! Ze verdienen tonnen en wat zien wij ervan terug? Eigenlijk een maar maandjes tv! Belachelijk!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.