Albert Verlinde: ‘RTL Boulevard móet live’

RTL Boulevard móet elke dag live op tv, net als NOS Journaal en RTL Nieuws. Dat vindt Albert Verlinde, schrijft hij in TROS Kompas. Het is onbestaanbaar dat Boulevard vooraf wordt opgenomen, zegt hij. “Na twaalf jaar RTL Boulevard zijn er nog steeds mensen die menen dat ons programma niet rechtstreeks wordt uitgezonden. Als ik dan vertel dat ik iedere dag toch heus om half zeven live achter de desk zit, is de vervolgvraag altijd: kan het niet eerder worden opgenomen?

Het antwoord is ‘nee’, zegt hij. “Grote berichten overvallen ons regelmatig live tijdens de uitzending. Laatst bereikte mij tijdens de show het bericht dat Johnny de Mol en Josje van K3 uit elkaar waren. Een van onze redacteuren interviewde Josje in een radiostudio en totaal onverwacht meldde ze dat het over en uit was.

Dat nieuws konden we live in de uitzending brengen met de reactie van De Mol junior er nog bij ook. Als we de show eerder zouden opnemen, hadden we dat nooit zo snel en accuraat kunnen brengen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen