RTL Nederland geeft filmwereld financiële injectie

RTL Nederland heeft een deal gesloten met filmproducent 2CFILM voor de financiering, productie en distributie van drie nieuwe Nederlandse speelfilms. De projecten worden in 2013 en 2014 uitgerold. Dat heeft RTL vandaag laten weten. De romantische komedie met de voorlopige titel Negen Straatjes is het meest vergevorderde project binnen deze samenwerking. De film speelt zich af in de wereld van online dating en gaat eind 2013 in première in de Nederlandse bioscopen.

RTL-baas Bert Habets benadrukt dat zijn bedrijf met RTL Film Ventures al tien jaar in Amerikaanse en Nederlandse films investeert. “Vooral onze betrokkenheid bij de Nederlandse filmwereld groeit.”

Er is op dit moment veel discussie over de toekomst van de Nederlandse filmbranche en de oneerlijke concurrentie van ons omringende landen. “Wij geloven in het belang van een sterke Nederlandse filmindustrie en daarom blijven we, nu ook samen met 2CFILM, duurzaam investeren in films van eigen bodem die passen bij het RTL publiek.

2CFILM is in 2012 opgericht door producenten Edvard van ’t Wout, Robin de Levita en Kees Abrahams. Sinds kort draait hun thrillerfilm APP in de bioscopen. De tv-première daarvan zal ook op RTL zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen