Najib Amhali vreesde voor kijkcijfers op RTL 4

Najib Amhali was in februari best gespannen over hoe zijn theatershow Alles Komt Goed zou gaan scoren op RTL 4. Dat vertelt de cabaretier in TROS Kompas. Uiteindelijk trok Amhali maar liefst 2,4 miljoen kijkers. “Ja, die scoorde beter dan ik had verwacht. Toen was ik best bang voor slechte kijkcijfers, want sommige mensen dachten dat een overstap naar de commerciëlen dodelijk zou zijn. Ergens snap ik die angst wel; zelfs zap ik ook meteen weg als ik tv-reclames zie.”

De reclameblokken zijn niet uit de show van Amhali gehaald. “Wel heb ik met RTL afgesproken dat er tijdens mijn show een reclame voor een volgend programma in beeld verschijnt: geen balkjes met Gordons hoofd, bijvoorbeeld.”

De VARA zette een herhaling van Youp van ’t Hek tegenover Amhali, maar die trok ‘slechts’ 1,4 miljoen kijkers. “Youp is een collega en een hele goeie. Hallo! Ik heb zeven shows gemaakt, hij zo’n 25. Het was natuurlijk wel een lekker gevoel dat mijn show beter bekeken was, ondanks de reclames tussendoor op RTL 4.

Van de geruchten dat hij voor het geld is overgestapt naar RTL, klopt volgens Amhali niets. “Nee, totaal niet. Mijn geld verdien ik in het theater. Ik weet niet waarom het zo’n ophef veroorzaakt als een cabaretier op een commerciële zender te zien is. Nick en Simon zie je ook bij zowel RTL als de TROS, daar hoor je niemand over.

Collega-cabaretiers waren negatief over zijn overstap. “Ik heb Jochem Myjer trouwens wel even gebeld. ‘Wat zeg je nou over mij?’, vroeg ik. ‘Het gaat niet om tonnen, maar om miljoenen!’ Ha ha.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen