Mark Rutte vindt Ferry Mingelen niet te oud

Foto: Nick van OrmondtMark Rutte vindt Ferry Mingelen helemaal niet te oud om als parlementair verslaggever rond te lopen voor de NOS. Dat zei de premier gisteren in De Wereld Draait Door. De NOS wil vernieuwen en vindt Mingelen te oud. “Hoezo te oud? 66? Nou, dat is oud“, aldus Rutte. “We hebben in het kabinet Ivo Opstelten zitten. Hij is bijna 70. Als hij op vrijdag de ministerraad binnen loopt, dan daalt de leeftijd. Er komt zo’n bak energie binnen. Als ik Ferry Mingelen zie rondlopen: hij is één van de jongsten.” 

Alexander Pechtold van D66 heeft dezelfde mening. “In Amerika zou hij net komen kijken. Daar zitten kerels waarvan ik denk: gaat het nog? Bij Ferry denk ik: die weet nu net een beetje hoe het werkt en gaat nu pas net de bloei van zijn leven in.

Emile Roemer van de SP gaat hem missen. “Hij weet als geen ander heel ingewikkelde zaken die hier in de kamer spelen in drie, vier zinnen zo duidelijk te maken dat de kijker thuis precies weet waar hij het over heeft.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen