Freek Vonk niet aangeslagen door reactie RTL

Freek Vonk is niet ‘aangeslagen’ door de reactie van RTL, dat suggereert dat de bioloog zelf ook niet helemaal correct omgaat met dieren. Dat heeft hij laten weten op Facebook. Vonk viel RTL aan om het ‘slangenbad’ in Killer Karaoke, maar RTL sloeg terug. “Het verschil tussen hoe ik met dieren om ga in mijn programma’s ten opzichte van RTL in de show Killer Karaoke had niet groter kunnen zijn. Ik doe alles om onnodige stress bij dieren te voorkomen“, reageert Vonk nu.

Dat kun je van het programma Killer Karaoke niet zeggen, vervolgt de huisbioloog van DWDD. “Dankzij mijn kennis maak ik een weloverwogen inschatting van waar ik de dieren in mijn programma’s aan blootstel. Elke keer dat ik een dier vang of ergens laat zien gaat dat zonder uitzondering gepaard met een grote mate van respect en uiterste zorg voor het welzijn van het dier van mijn kant.”

RTL heeft dat volgens Vonk niet gedaan. “Slangen die niet in water leven als een gebruiksvoorwerp in een bassin smijten en daarmee blootstellen aan een verhoogd risico op luchtweginfecties, louter en alleen voor effectbejag, is wat mij betreft onacceptabel.”

Bovendien – en dit is misschien nog belangrijker – dienen mijn programma’s een belangrijk inhoudelijk doel. Ik zie mezelf als ambassadeur van de natuur en probeer mijn eigen levenslange verwondering en fascinatie voor de natuur over te brengen op mijn publiek, in het streven om mensen meer bij de natuur te betrekken.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen