‘Ali B op televisie vanwege allochtonenquotum’

Ali is zo veelvuldig op televisie, omdat de omroepen een allochtonenquotum moeten halen. Dat suggereert PVV-Kamerlid Martin Bosma in PowNews. Bosma vindt het verschrikkelijk dat hij na een dag hard werken moet kijken naar ‘allochtonen’ als Ali B. “Waarom komt Ali B als een soort testbeeld op televisie bij de staatsomroep? Dat is gewoon omdat ze een allochtonenquotum moeten halen. Zo gek zijn ze daar. Ze zijn helemaal doorgedraaid. Ze zijn los van God“, klaagt hij.

Het Kamerlid vindt de Publieke Omroep hypocriet. “Ze wonen allemaal in witte wijken, ze wonen allemaal in autochtone wijken en al die staatsomroepbobo’s brengen hun kinderen naar de witste school die ze kunnen vinden, maar ze vinden wel dat wij na een hele dag hard werken moeten kijken naar allochtonen.

Tijdens een multiculturele stagedag is de Publieke Omroep op zoek gegaan naar multicultureel talent. “Het is gewoon apartheid. Apartheid betaald door de Nederlandse belastingbetaler. Het is te gek voor woorden. Dat moet zo snel mogelijk stoppen.

Ze discrimineren gewoon. Daar komt het op neer. We moeten geen geld geven aan organisaties die discrimineren. Ik ga hier ook schriftelijke vragen over stellen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen