Vrouwen mogen dichter bij Matthijs zitten in DWDD

Als Matthijs van Nieuwkerk een tafel vol gasten heeft, krijgen vrouwen altijd voorrang voor het plekje dicht bij de talkshowhost. Dat vertelt eindredacteur Dieuwke Wynia in VARAgids. Over de tafelschikking wordt veel nagedacht, stelt ze. “Als er twee mannen en een vrouw te gast zijn, zit de vrouw naast Matthijs. Die plek noemen we ‘rechts 1’. Een kind zit ook altijd op rechts 1. Als er twee jonge vrouwen te gast zijn en iemand op leeftijd, zit ook die laatste op rechts 1.

De plek naast de tafelheer of -dame hert ‘links 2’. “Daar zit bijvoorbeeld de regisseur of documentairemaker als ook de hoofdrolspeler te gast is (rechts 1). Het zijn geen wetten, het gaat vanzelf en heeft alles te maken met wat het beste overkomt op televisie.

Over de plek van mensen in het publiek, wordt volgens Wynia niet nagedacht. “Tijdens de uitzending zie ik op Twitter steevast opmerkingen over de mensen achter Matthijs en de gasten. De meest geplaatste opmerking: achter Matthijs zit een heel mooi meisje.

Haha, ja hoor, alsof wij daar speciaal om vragen. Wij scannen het publiek, scheiden mooie van minder mooie mensen, mannen van vrouwen en zetten het lekkerste in beeld.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen