SBS 6 scoort meest bekeken avond in half jaar

Foto: SBSSBS 6 heeft een topavond achter de rug. Met programma’s als Oplichters in het Buitenland wist ze zondag het hoogste marktaandeel in een half jaar te scoren, voetbalavonden niet meegerekend. Dat blijkt uit Stichting KijkOnderzoek-cijfers. Het kwakkelende SBS 6 zat zondag op 12,2 procent marktaandeel, net iets boven RTL 4 (11,1 procent). Daarmee is het haar meest bekeken niet-sportavond sinds 30 september, ook een zondag. Toen noteerde de zender een aandeel van 12,6 procent. 

Waar SBS 6 toen vooral scoorde met het Alberto Stegeman-programma Red Mijn Vakantie (1,4 miljoen kijkers), was ditmaal het programma Oplichters in het Buitenland de topper op prime time met bijna 1,1 miljoen kijkers.

Het gebeurt niet vaak meer dat SBS 6 op prime time boven de grens van één miljoen kijkers uitkomt, maar de nieuwe tv-serie van Kees van der Spek, de voormalig rechterhand van Peter R. de Vries, slaat aan bij de kijker.

SBS 6 bekleedt in totaal vier posities in de kijkcijfer top 15 van zondag, waarop ze voor even de tweede zender van het land was. De andere succesnummers waren Hart van Nederland (1,4 miljoen), Wegmisbruikers (949.000) en Recht van Nederland (758.000).

De laatste keer dat SBS 6 de grote concurrent RTL 4 versloeg op een niet-voetbalavond was op 7 oktober, ook een zondagavond. Toen haalde ze echter een lager marktaandeel, namelijk 11,2 procent.

RTL 4 was zondag minder in trek. Ze trok 757.000 kijkers met de tv-première van de film The King’s Speech.

Nederland 1 was met 28,7 procent marktaandeel de grote winnaar van de avond.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen