RTL staat virale content wel toe op YouTube

Foto: RTLHoewel RTL Nederland nog steeds niet toestaat dat YouTube filmpjes uit haar programma’s verspreidt, maakt ze voor virale content een uitzondering. Dat heeft een zegsvrouw van RTL bevestigd. Vorig jaar besloot RTL plots de filmpjes te verbieden, maar deze week pronkte ze in een persbericht met het succes van twee RTL-filmpjes op YouTube. “Momenteel wordt RTL-content inderdaad automatisch verwijderd van YouTube, maar dit geldt niet voor virale content“, legt de zegsvrouw uit.

De twee YouTube-filmpjes, één waarin Fajah Lourens een man van een fiets aftrapt en één van de ruzie tussen Johan Derksen en Wilfred Genee, vallen onder de noemer virale content, oftewel filmpjes die veelbesproken zijn op het internet.

Je voorkomt niet dat beelden met nieuwswaarde door derden worden verspreid. Dit werd in het geval van de viral video’s gedaan via YouTube, maar ook door Dumpert en de Telegraaf“, aldus de woordvoerster.

RTL is bereid om naast virale content ook alle andere content toe te staan. “We streven naar open distributie waarbij content overal waar de consument dat wil, beschikbaar moet zijn. We zijn bereid om met elk relevant platform samen te werken, dus ook met YouTube, maar wel onder de juiste voorwaarden.”

In het verleden liepen onderhandelingen met YouTube stuk, maar RTL is nu optimistischer. “Momenteel zijn we daar over in onderhandeling. Dat ziet er goed uit.”

In het donderdag door RTL verzonden persbericht meldt de zender dat de Lourens-clip uit de RTL 7-show Leven Als Een Prof ‘de pagina van populairste video’s op YouTube sierde’, terwijl de clip over de VI-ruzie zorgde ‘voor meer dan 350.000 views alleen al op YouTube de eerste dag’.

De link naar de Lourens-clip op YouTube werd overigens door RTL zelf verspreid aan diverse media.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen