Robert Jensen betreurt vertrek Jay Leno

Robert Jensen vindt het bijzonder jammer dat Jay Leno komend voorjaar na 21 jaar stopt met zijn wereldwijd beroemde talkshow The Tonight Show. Dat vertelt de Veronica-presentator vandaag in Spits. Leno, die zijn naaste concurrent David Letterman nog altijd de baas is, gaat met pensioen. “Hij moest natuurlijk een keer vertrekken – hij is tenslotte ook al bijna 65 -, maar het is wel gek dat hij stopt terwijl hij nog steeds de nummer één is op de Amerikaanse televisie.”

Tv-netwerk NBC laat Leno opvolgen door de 38-jarige Jimmy Fallon. “Eigenlijk neemt de NBC wel een gigantisch risico om daar een jonger iemand neer te zetten die zich nog maar moet bewijzen. Ik vind Fallon wel oké maar ik ben geen groot fan. Hij borduurt voort op wat al eens eerder is gedaan.

Jensen gaat vooral Leno’s openingsmonologen missen. “Leno’s 10 minuten zijn de beste op de Amerikaanse televisie. Het niveau van zijn grappen is ontzettend hoog. Hij doet de Tonight Show 5 dagen in de week en gaat dan wel eens in het weekend naar Las Vegas om daar wat stand-up comedy te doen. Daardoor is hij zo goed.”

In Nederland zou een kopie van Leno’s show nooit werken, besluit Jensen. “De manier van interviewen is te oppervlakkig. Alles is daar ingestudeerd – er komt nooit iets verrassends of opvallends uit en dat zou in Nederland niet werken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen