‘Recht van Nederland in de gevarenzone’

Foto: SBSDe komende week wordt cruciaal voor het dagelijkse SBS 6-programma Recht van Nederland. Als de cijfers niet verbeteren, valt het doek voor de show van Daan Nieber en Maureen du Toit. Dat meldt De Telegraaf op basis van ‘bronnen rond het station’. Recht van Nederland, waarin rechtbanknieuws centraal staat, begon eind vorig jaar op de late zondag, waar het bijna 800.000 kijkers trok. De dagelijkse variant trok vorige week gemiddeld 242.000 en deze week 227.000 kijkers.

Het programma heeft de vooravond van SBS 6 daarmee onderuit gehaald. De vroege editie van Shownieuws, waar al tijden mee wordt gerommeld, stond tot twee weken terug op hetzelfde uitzendtijdstip en wist in haar laatste uitzendweek gemiddeld 312.000 kijkers te boeien.

Al sinds haar start zorgt Recht van Nederland voor een kijkcijferdip in de vooravond van SBS 6. Zowel het programma ervoor, de ingekorte, vroege Shownieuws, als het programma erna, Trauma Centrum, trekken meer kijkers.

Een woordvoerster van SBS laat weten dat ‘er nog geen enkele beslissing is genomen’ over de toekomst van Recht van Nederland.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen