Peter R. de Vries vraagt nu geld voor tv-optredens

Foto: SBSPeter R. de Vries vraagt tegenwoordig geld als hij wordt gevraagd om aan te schuiven in een tv-programma. Dat vertelt de misdaadjournalist in Veronica Magazine. De reden is dat De Vries geen vast salaris meer heeft. “Nee, ik ben nu zzp’er. Daar moet ik de media af en toe aan herinneren. Als een programma opbelt met de vraag of ik ’s avonds aan wil schuiven, dan zeg ik: dat is prima, maar dan moet je me betalen. Vroeger deed ik het even tussen de bedrijven door, nu is het werk.

Uitzondering is als hij iets te promoten heeft, zoals laatst zijn nieuwe boekje in De Wereld Draait Door. De vorige keer dat hij daar een boekje kwam promoten, kreeg hij ruzie met Matthijs van Nieuwkerk. De Vries vond dat er niet genoeg over het boek werd gepraat.

Ik zou daar nu niets van zeggen. Toen ging het namelijk niet om mijn boekje, maar om dat van een collega en daar kwma ik voor op. Maar dat zou ik nooit over mijn eigen boek zeggen.

Het leverde wel spannende tv op. “Tuurlijk, je weet dat het wordt opgenomen. Soms roep je iets, omdat je weet dat het een bepaald effect heeft. Dat doet iedere tv-maker. Iedereen die dat niet doet, voorspel ik een korte televisiecarrière, haha.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen