Nieuwe paus scoort kijkrecord met paaszegen

De eerste zegen Urbi et Orbi van paus Franciscus trok gistermiddag 450.000 kijkers naar Nederland 2. Een ongekend hoog aantal voor de paaszegen. Dat heeft omroep RKK vandaag laten weten. De zegen van Franciscus trok bijna twee keer zoveel kijkers als de pauszegen van vorig jaar Pasen, een fikse stijging. “Met Kerst is het vrij normaal dat we een half miljoen kijkers halen, met Pasen lukt dat nooit. Deze paus zorgt daar blijkbaar wel voor“, zegt Leo Fijen, baas van de RKK, in een persbericht. 

Deze cijfers zeggen iets over de populariteit van de nieuwe paus. Het is bijzonder dat we zulke hoge kijkcijfers halen met het Urbi et Orbi op Eerste Paasdag“, besluit Fijen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen