Net5-show Sabotage is kijkcijferflop

Na de magere première van vorige week, is de Net5-show Sabotage nog verder onderuit gezakt. Het programma ziet haar publiek slinken van 339.000 naar een zorgwekkende 199.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een jammerlijke score voor het prestigeproject van Net5, dat nu de minst bekeken zender van het land is op zondagavond. Op de twee zondagen voor de start van Sabotage was de vrouwenzender van SBS nog de nummer zeven. 

Sabotage, dat wordt gepresenteerd door Erik van der Hoff, wordt vanwege het spel met een groep bekende Nederlanders en één saboteur vergeleken met de AVRO-hit Wie is de Mol.

AVRO-baas Peter Lubbers wil geen uitspraken doen over de overeenkomsten tussen beide shows. “Ik ga uit van onze eigen kracht. Wie is de Mol? is ijzersterk en na dertien seizoenen een monument in het medialandschap“, zegt hij.

Of Sabotage een succes wordt, is natuurlijk afwachten. Maar ik kan me voorstellen dat het voor Net5 een prestigieus project is, dus ik hoop oprecht voor ze dat hun inspanningen tot iets moois leiden. Ondertussen zijn wij alweer druk bezig met een nieuwe editie van Wie is de Mol.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen