Net5-show Sabotage is kijkcijferflop

Geplaatst op Mon 15 Apr 2013 om 10:19

Na de magere première van vorige week, is de Net5-show Sabotage nog verder onderuit gezakt. Het programma ziet haar publiek slinken van 339.000 naar een zorgwekkende 199.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een jammerlijke score voor het prestigeproject van Net5, dat nu de minst bekeken zender van het land is op zondagavond. Op de twee zondagen voor de start van Sabotage was de vrouwenzender van SBS nog de nummer zeven. 

Sabotage, dat wordt gepresenteerd door Erik van der Hoff, wordt vanwege het spel met een groep bekende Nederlanders en één saboteur vergeleken met de AVRO-hit Wie is de Mol.

AVRO-baas Peter Lubbers wil geen uitspraken doen over de overeenkomsten tussen beide shows. “Ik ga uit van onze eigen kracht. Wie is de Mol? is ijzersterk en na dertien seizoenen een monument in het medialandschap“, zegt hij.

Of Sabotage een succes wordt, is natuurlijk afwachten. Maar ik kan me voorstellen dat het voor Net5 een prestigieus project is, dus ik hoop oprecht voor ze dat hun inspanningen tot iets moois leiden. Ondertussen zijn wij alweer druk bezig met een nieuwe editie van Wie is de Mol.”
32 Reacties op “Net5-show Sabotage is kijkcijferflop”


 1. Anonymous

  Dat is maar een verval van 41%. Dat valt tocht wel mee…

 2. Anonymous

  Toch slim om het te herprogrammeren in week 2.

 3. Ik

  T is best een goed programma, alleen niemand kent het! Ik raad echt iedereen aan om een keer te kijken.

 4. Anonymous

  voordat het te laat is…

 5. AnZo

  Ligt het probleem nu in de promotie van het programma of aan het programma zelf?

 6. tiffany

  en daar is het MC woord weer kijkcijferflop

 7. Anonymous

  Ik vind het erg slecht dat de deelnemers zomaar weggestuurd kunnen worden door de saboteur. Als kijker heb je geen idee wat de redenen daarvoor zijn.

 8. Anonymous

  In de veronicagids en op facebook van dit programma zijn de finalisten al uitgelekt.i

 9. zuip zero

  Tiffany is een geboorteflop

 10. Anonymous

  Het zou toch om 19:55 beginnen? nu is naar 20:30, en de kijker was niet op de hoogte.

 11. Anonymous

  De kijker hoeft dat gestolen format niet. Bovendien heel slecht geproduceerd als de finalisten al uitgelekt zijn. Bij WIDM zat de hele pers en miljoenen kijkers er bovenop en die wisten alles keurig geheim te houden.

 12. Sjon

  Zoveelste jatwerk van Talpa en John de Mol, ze kunnen daar werkelijk niks zelf bedenken…

 13. Zuurpruim

  Jammer voor Net 5 dat het zo slecht bekeken wordt. Waar Net 5 in het verleden zelf met originele en goed formats kwam, wordt de kijker nu afgescheept met een gejat format met deelnemers die de kijker ook niet kan bekoren.

 14. Anonymous

  Inderdaad jammer dat Veronica Magazine al een foto heeft geplaatst van de 3 finalisten!! Veronica notabene….onderdeel van de SBS groep!!

 15. T.E.D.

  Het staat sowieso op de verkeerde avond, donderdag half negen was VEEL beter geweest! Zelfs misschien wel op de verkeerde zender.

  Wie is de mol staat ook op Nederland1 (En ER hoort eigenlik ook meer thuis op 4 dan op 5 met de huidige scores) misschien hadden ze dit op SBS6 donderdag avond uit moeten zenden?

 16. Nick

  Ik vind het een erg leuk programma. Het is een mix van Wie is de Mol? en Big Brother, met een vleugje Peking Express.

  Sommige kandidaten zijn erg aangenaam om naar te kijken en aan anderen irriteer ik me mateloos. Perfecte casting dus.

  Dit zou heel simpel bij RTL wel weer hebben gescoord. Mensen weten die zenders niet meer te vinden.

 17. Anonymous

  Was verplaatst, gelukkih zag ik dat op tijd want anders had ik groot deel gemist. Ook een verkeerde zet om 20.55 na de reklame te gaan, dan zullen mensen denken dat het is afgelopen. De aflevering zelf was pas op het einde verassend. Vond er voor de rest weining aan ondanks 2 opdrachten. Opvallend ook dat de personen die tot nu toe weg zijn weining in beeld zijn geweest. Ik denk nog steeds dat Edith de saboteur is.

 18. Jacob

  Ik heb nu beiden uitzendingen gezien en met het programma op zich is niet zo heel veel mis, maar het is niet te begrijpen. De kandidaten zitten met zijn alle in een super mooie villa, doen een paar opdrachten en dan ineens worden er, gister twee kandidaten, zomaar mensen naar huis gestuurd. De logica van het programma is niet te begrijpen.
  De kandidaten zelf zijn wel leuk uitgekozen, alleen die Liza Lips is zoooooooo DOM!!!
  Bij WIE IS DE MOL kan je zelf meedoen, dat kan met dit programma niet, daarvoor zijn de regels te slecht uitgelegd en onbegrijpbaar.

 19. Rene

  @Jacob
  Ja, maar ze is zoooooooo MOOI!!!

 20. Ome Frans

  Pulp tv!

 21. Anonymous

  hoeveel flops kan een productiemaatschappij afleveren alvorens hij eens een keer naar de strafbank moet?

 22. Sub-Zero

  Wordt een beetje moe van het argument het zou bij RTL wel scoren.

 23. Anonymous

  En Liza is zooooooo de saboteur

 24. Justme

  Gewoon een flop.

 25. Sebastiaan

  Zou dit programma het beter hebben gedaan als ze meteen begonnen waren met uitzenden nadat het laatste seizoen van Wie is de Mol was gestopt?

 26. Olga

  Met verbazing dat artikel in Veronica Magazine gelezen en het lijkt er inderdaad heel erg op dat men daar in gewoon al verklapt wie er in de finale komen. Zó verschrikkelijk dom en slecht als dat echt het geval is…..

 27. Bamibal

  dit programma hoort op een andere dag zoals de maandagavond of dinsdag, zondags heb je al teveel programmas waar mensen naar kijken.

  ik kijk alleen naar Sabotage omdat LIZA SIPS erin meedoet, wat een lekker wijf is dat

 28. Chris

  Jammer dat Jeffrey Wammes er nu uit is, lekker ding.

 29. wim

  Liza Sips een lekker wijf ? Ik zou je ogen eens gaan laseren , Bamibal !

 30. Slash

  Ben bang dat ik Bamibal toch gelijk moet geven wim, ik vind het zelf ook echt een ontzettend aantrekkelijke meid

 31. Mark

  Geheimhoudingsplicht kennen ze zeker niet bij SBS: Dat Jeffrey Wammes er nu al uitligt wist ik al tijdens de opnames. Gewoon zijn Twitter volgen wat ie allemaal doet.

 32. eva

  goed zo, copycats……

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.