Giel Beelen vindt tv-maken ‘vreselijk’

Foto: VARAGiel Beelen blijft opduiken op het televisiescherm, maar toch vindt hij tv-maken ‘vreselijk’. Dat vertelt de radio-dj aan Mikro Gids. Beelen presenteerde recent op televisie nog de 3FM Awards. “Eigenlijk vind ik tv maken vreselijk, omdat het zo onnatuurlijk is. Het was zoeken naar een vorm. Ik weet nog dat we bij de vierde editie besloten dat we grappig wilden zijn, maar bij tv werkt dat toch anders. Stond ik opeens gescripte grapjes op te lepelen; ik dacht dat ik doodging“, zegt hij.

Nu gaat het al beter, stelt Beelen. “Sinds vorig jaar hebben we een ideale rolverdeling. Eric Corton kondigt de bandjes aan op het podium, Sander Lantinga wacht de winnaars op als ze de trap af komen, ik loop een beetje rond tussen de zenuwachtig wachtende genomineerden. Zo vind ik het wel relaxed.

Beelen is trots op wat de 3FM Awards nu zijn. “Toen we begonnen, waren wij het kleine broertje van de TMF Awards. Nu bestaan die niet eens meer.”

Ik heb een paar keer een 1-aprilgrap uitgehaald door artiesten te bellen met de mededeling dat ze gediskwalificeerd waren omdat er fraude was gepleegd met stemmen. Ik had ze bijna huilend aan de lijn.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen