Danni Lowinski kreeg adrenalinekick van DWDD

Foto: SBSMarlijn Weerdenburg heeft nog lang lopen stuiteren nadat ze in maart te gast was in De Wereld Draait Door. Dat vertelt de hoofdrolspeelster van de SBS 6-serie Danni Lowinski in Televizier. Weerdenburg werd bij DWDD de hemel in geprezen. “Ik was bij DWDD en daar zei Sonja Barend dat ze me hartstikke leuk vond. Ik heb daarna nog twee weken met een adrenalinekick rond gestuiterd. Het is niet te bevatten. Maar ik ben ook nuchter; mensen maken graag een ster“, zegt ze.

Het is bovendien veel leuker de loftrompet te steken over een nieuw persoon, denkt ze. “Halina Reijn speelt bijvoorbeeld de sterren van de hemel in Charlie, maar dat is een minder interessant verhaal dan dat van mij. Ik ben dat meisje dat niemand kent en heb ineens een hoofdrol te pakken.

Wel is Weerdenburg bang dat de kijker haar straks alleen nog als Danni Lowinski ziet. “Ik heb daar ook gesprekken over met mijn agent. Als ik bij DWDD zit, moet ik niet op Danni lijken. En als ik een interview doe, moet ik zo veel mogelijk mezelf zijn.

De kijkcijfers van Danni Lowinski zijn ten opzichte van de eerste aflevering wat ingezakt. Ze houdt de cijfers nauwlettend bij. “Ja. Niet dat ik dat wil. Ik wil een stoere actrice zijn die zich daar niks van aantrekt. Maar ik vind dat moeilijk, joh.

Ik laat me er toch door leiden. Als we wat slechter scoren, vraag ik me meteen af waarmee dat te maken heeft.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen