Wilfried de Jong doet ‘mooie zomerbaan’ Zomergasten

Foto: Merlijn DoomernikWilfried de Jong zal dit jaar de talkshow Zomergasten presenteren. Zes weken lang zal hij met nog nader bekend te maken gasten praten. Dat heeft de VPRO vandaag laten weten. Met De Jong heeft Zomergasten een presentator die al 30 jaar ervaring heeft met interviewen, benadrukt de VPRO. De presentator ziet het vooral als een hele leuke klus. “Ik hoefde niet lang na te denken toen ik werd benaderd, het lijkt me een mooie zomerbaan“, zegt de tv-interviewer in een persbericht. 

Een geslaagde uitzending van Zomergasten is voor De Jong als een goed bouwwerk. “Iemand toont zijn voorkeuren op televisie- en filmgebied. Die bepalen voor een deel wie hij of zij is, en daar kun je het dan vervolgens ook weer over hebben. Maar het is geen psychologische test, geen doorzaag-act.”

Een geslaagde Zomergasten-avond heeft alles in zich: je maakt een biografie van iemand, maar je moet vooral op zoek naar de reden waarom iemand een fragment toont. Dan kom je uit bij iemands kennis, of persoonlijkheid, of gekte. Als dat logisch op elkaar inwerkt, is dat de ideale avond.”

De afgelopen jaren was de presentatie in handen van Joris Luyendijk (2006 en 2007), Bas Heijne (2008), Margriet van der Linden (2009), Jelle Brandt Corstius (2010 en 2011) en Jan Leyers (2012).

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen