SBS-directeur Georgette Schlick op straat

De koppen beginnen te rollen bij het in moeilijkheden verkerende SBS. Georgette Schlick stopt per direct als directeur van de zendergroep. Dat heeft SBS donderdagavond bekendgemaakt. Schlick is nog geen anderhalf jaar directeur geweest. Een reden voor haar vertrek wordt niet genoemd. “Het besluit dat Georgette Schlick het bedrijf zal verlaten is genomen in goed gezamenlijk overleg en wordt volledig ondersteund door beide eigenaren, Sanoma en Talpa“, wil SBS kwijt.

Op korte termijn zal worden gestart met de zoektocht naar een opvolger, meldt SBS. “De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Hans Edin aan te stellen als interim-CEO.”

Edin is momenteel directievoorzitter van Nelonen Media, Sanoma’s Finse tv- en radiobedrijf.

Schlick werd aangesteld om SBS ‘door de storm te loodsen’. “De aandeelhouders zien in Schlick de persoon die SBS succesvol naar een volgende groeifase brengt“, meldde SBS eind 2011.

Daar is Schlick niet in geslaagd. “We zijn redelijk van start gegaan. Helaas niet zo goed als gehoopt en verwacht, maar dat is zeker geen reden voor twijfel of paniek“, zei ze zelf nog in januari.

Dat er koppen zouden rollen in de directie van SBS werd afgelopen week al voorspeld door tv-deskundigen als Jean-Pierre Geelen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen