Problemen Weet Ik Veel-app nog niet opgelost

De problemen met de app van de RTL 4-hit Weet Ik Veel zijn nog niet helemaal opgelost. Waar vorige week bijna niemand gebruik kon maken van de app, viel zaterdag een beperkt aantal kijkers buiten de boot. Dat heeft de tv-zender laten weten. Er waren opnieuw meer gebruikers dan verwacht. “250.000 spelers konden de collegezaal in om live mee te spelen. De aanmeldingen zijn gedurende de avond opgelopen tot maar liefst 293.000“, legt een woordvoerster van RTL 4 uit. 

De zegsvrouw spreekt van ‘een ongekend aantal dat nergens ter wereld is geëvenaard’. “Ondanks het succes zijn we helaas in het eerste reclameblok een aantal spelers kwijtgeraakt. We gebruiken komende week om uit te zoeken hoe we dit kunnen oplossen.”

Toch is RTL vooral blij met het succes. “We zien dat er enorm veel animo is en dat deze unieke app echt iets toevoegt aan de beleving van de kijker. RTL gelooft absoluut dat de combinatie tv en digital de ervaring voor de kijker kan verrijken. Dat is met The Voice, Expeditie Robinson en Wie Is Tim? ruimschoots bewezen.

Weet Ik Veel trok zaterdag bijna 2 miljoen kijkers, zestien procent lager dan het aantal kijkers voor de première van vorige week.

Er was vorige week veel commotie over de falende app, waarmee kijkers thuis kunnen meespelen. Op Twitter werd gesproken van Weet Ik Fail.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen