John de Mol verplettert Reinout Oerlemans in Amerika

Foto: EOJohn de Mol heeft Reinout Oerlemans vrijdag met ruime cijfers verslagen in de Verenigde Staten. De Mols show The Voice was met 12 miljoen kijkers aanzienlijk meer in trek dan Oerlemans’ Splash, dat 6,7 miljoen kijkes trok naar ABC. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen. De shows van de Nederlandse tv-magnaten stonden voor het eerst recht tegenover elkaar. Splash, hier bekend als Sterren Springen, begon vorige week, maar van het kijkerspubliek van toen is nu 38 procent afgehaakt.

Het kijkersaantal van The Voice lag 79 procent hoger dan dat van Splash. Ook in de belangrijke commerciële doelgroep was The Voice haar concurrent de baas. In die doelgroep lag het kijkersaantal maar liefst 144 procent hoger.

The Voice was veruit het meest bekeken programma van de avond in de doelgroep. In absolute aantallen deed alleen NCIS op CBS het beter met 18 miljoen kijkers.

Het derde seizoen van The Voice begon een dag eerder, op maandag, met 13,9 miljoen kijkers. De show is in Amerika op zowel maandag als dinsdag te zien.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen