Anouk vindt Songfestival langdradig

Anouk mag dit jaar dan op het podium staan van het Eurovisie Songfestival staan, als kijker vindt ze het jaarlijkse tv-programma maar langdradig. Dat vertelt de zangeres aan Novum Nieuws. De rockster volgt het Songfestival wel met interesse, maar een hele avond liedjes kijken trekt ze niet. “Ik kijk meestal achteraf een beetje de hoogtepunten. Niet de hele show, dat is me te veel en houd ik niet vol. Maar ik denk dat ik vreselijk veel lol ga hebben en dit iets is wat ik nooit ga vergeten.

Straks staat ze zelf op het podium, iets dat in haar omgeving is afgeraden. “De meesten vinden het een stom festival, een clownsfestival. Veel mensen zeiden: dat moet je niet doen. Toen dacht ik: ik moet het doen. Wat kan er nou nog misgaan? Ik ga er niet minder om zingen, ik ga er niet slechter van schrijven.

Dat ze Nederland mag gaan vertegenwoordigen, vindt ze ‘hartstikke leuk’. “Ik zit daar met vlag en al, ik ga zwaaien ook. The whole shebang, anders moet je het niet doen“, zegt Anouk. “Maar aan al die poeha en pr vooraf doe ik niet mee. Daar zie ik het nut niet van in.

Ze gaat in Malmö ook niet naar de feestjes. “Ik doe de persconferenties wel, maar ga niet naar de feestjes. Dat doe ik hier ook niet, waarom zou ik het daar wel doen?

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen