Sanne Wallis de Vries weigerde DWDD

Sanne Wallis de Vries zag het niet zitten om koningin Beatrix na haar aangekondigde abdicatie te persifleren op televisie. Dat vertelde de comédienne zondag in Life 4 You. De Vries kreeg het verzoek onder meer van De Wereld Draait Door, waar ze ook haar veel bekritiseerde Boer Zoekt Vrouw-persiflages deed. “Ja. Toen zei ik ‘nee’. En Shownieuws belde. Heel veel dingen hebben gebeld of ik toch nog een keer het wilde doen. Toen dacht ik: ik vind het niet zo chic of zo.” 

Koningin Beatrix is een bekend typetje van De Vries. “Ik deed haar al veel minder. Ik was eigenlijk officieel gestopt, omdat ik vond dat ik haar alleen moest doen als het keigoede satire was en ik werd gevraagd voor allerlei dingen die dat niet waren. Dan vond ik het geen bestaansrecht hebben. Ik vind echt dat ik het moet doen als het iets toevoegt.

Voor nu is het boek even gesloten. “Ik ben heel blij dat ik het zo heb mogen doen en ik vind dat dat zijn werk moet doen. Maar er zijn nog allerlei openingen, want je kunt haar ook als een soort oppas-Bea doen.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen