Sandra van Nieuwland sloeg eerste Voice af

Sandra van Nieuwland wachtte tot het derde seizoen, maar was ook al toegelaten tot het eerste seizoen van The Voice of Holland. Dat vertelt de zangeres in Veronica Magazine. Van Nieuwland was toen nog te onzeker voor deelname. “Een vriendin heeft me aangemeld. Ik had me voor het eerste seizoen opgegeven en ben toen ook uitgenodigd, maar toch niet gegaan. Ik had er niet genoeg vertrouwen in, het was zo’n… tv-show. Je zet jezelf zo te kijk. En heb ik er wat aan, vroeg ik me af.” 

Een aantal jaren had ze genoeg moed verzameld. “Ik was inmiddels wel zo ver dat ik wist dat ik wat kon. Ik verdiende er al jaren mijn geld mee. Maar wil je echt bekend zijn, dat iedereen wat van je vindt? Je komt op tv, hoe kom je over? Dat ik kinderen heb, is ook wat, daar denk ik niet licht over. En terecht, merk ik nu. Het is allemaal positief momenteel, maar je weet het niet van tevoren.

Het heeft haar uiteindelijk veel geluk bracht. “Afgelopen jaar kreeg ik eindelijk weer het gevoel dat ik leef. Hoe naar het ook was toen mijn relatie over bleek, ik stond daarna wel midden in het leven. Ik wilde gewoon meedoen aan The Voice en er niet te moeilijk over doen. Ik dacht: ik ben niet raar, dus als het goed is, kom ik een beetje normaal over.

Ik ben er wat lichter over gaan denken, ervan uitgegaan dat de dingen goed zijn zoals ze zijn. Niet leven vanuit angst: zo probeer ik alles tegenwoordig te bekijken. Maar vlak voordat ik voor het eerst op moest, was ik mijn tekst kwijt.”

“Ik had het liefst op dat moment de trein genomen die daar achter de studio langs rijdt. Zo licht dacht ik er nou ook weer niet over!

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen