RTL 7 houdt geflopte talkshows in leven

RTL 7 houdt de geflopte talkshows RTL Sportcafé: Schaatsen van Wilfred Genee en Talkin’ Bout My Generation van Harry de Winter aan de beademing. Ook de erbarmelijke cijfers van zondag zijn geen reden om de shows van de buis te halen. Dat heeft de zender dinsdag bevestigd. Sportcafé zakte verder weg naar 69.000 kijkers en haalde daarmee nog geen één procent marktaandeel. De sportshow was dan ook veruit het minst bekeken programma op alle top tien-zenders op dat moment.

Het schaatsprogramma, dat vanwege een zieke Genee eenmalig door Marcel Maijer gepresenteerd werd, werd zelfs ingehaald door programma’s op de veel kleinere zenders Nickelodeon en Comedy Central.

Johan Derksen trok direct na het schaatsen, om 21.15 uur, een aanzienlijker hogere 257.000 kijkers met zijn talkshow Derksen &… en was daarmee het meest bekeken RTL 7-programma van de avond.

Waar na het programma van Derksen vorige week nog de muziektalkshow Talking’ Bout My Generation van Harry de Winter in première ging, is die talkshow zondag een uur later gezet. Om 23.10 uur zakte de show in van 96.000 tot 68.000 kijkers.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat RTL 7 de erbarmelijk slecht bekeken talkshows van de buis haalt. Toch beleeft Sportcafé komende zondag al haar vierde, en Talkin’ Bout My Generation haar derde aflevering.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen