Plassen in de tuin van een lesbo in Homopesten

Frans Bromet duikt in de wereld van homopesten voor een documentaire op Nederland 2. Hij volgt homostellen die vanwege hun geaardheid flink getreiterd worden. Dat heeft de NCRV maandag laten weten. De omroep stelt dat NCRV Dokument Homopesten ‘een schokkend beeld van homohaat in Nederland’ schetst. Zo volgt Bromet onder meer de lesbische Helen, die door haar buren gepest wordt. “Ze plassen in haar tuin, bekladden de muren en gooien poep tegen de ramen.” 

John en Rob worden door hun buren met de dood bedreigd. “Vieze vuile kankerhomo’s, we maken jullie dood“, roepen ze. Rob is mishandeld en zijn auto wordt regelmatig beschadigd. Nu willen ze verhuizen.

En dan is er nog Susan. “Ze heeft al een aantal jaren last van haar buurman die haar bedreigt en pest vanwege haar seksuele geaardheid. Hij scheldt haar uit voor vuile lesbo en mannenhaatster en laat zijn geslachtsdelen zien. Ook dreigt hij haar oude hond te molesteren.”

De schokkende verhalen van homohaat tonen aan dat daders van pesterijen vaak buurtgenoten zijn, aldus de NCRV. “Als slachtoffers aangifte doen bij de politie wordt hun verhaal afgedaan als burenruzie. Homodiscriminatie is een misdrijf en strafbaar maar burenruzie is dat niet. De pesters gaan meestal vrijuit.”

De uitzending is op maandag 4 maart om 22.55 uur op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen