Paul de Leeuw ook na salariskorting bij VARA

Foto: Fred de GrootEen flinke salariskorting zou voor Paul de Leeuw geen reden zijn om de VARA in te ruilen voor een commerciële omroep. Dat vertelt de presentator op 3FM. Als De Leeuw vanwege de bezuinigingen dertig procent van zijn salaris moet inleveren, zou hij toch blijven. “Dan blijf ik toch. Ik denk dat ik blijf, ja. Ik geloof niet dat het goed is als ik opeens overstap, hoe leuk het ook is bij RTL of SBS. Ik geloof dat de mensen daar niet intrappen, of het moet echt een heel andere formule zijn.

Hij zou daar nooit een spin-off van zijn Nederland 1-shows maken. “Dan zou ik bijvoorbeeld Sterren Springen in een Auto moeten presenteren. Daar vind ik geen reet aan, maar stel dat het Songfestival naar de commerciëlen zou gaan, dan zou ik het wel heel leuk vinden om dat te doen. Maar laat mij maar lekker bij de VARA blijven.”

In Vlaanderen zit De Leeuw wel bij de commerciële televisie. “Wat ik wel grappig vind aan de commerciële televisie, is dat je dingen kunt geven aan het publiek. Dat vind ik jaloersmakend als ik naar Carlo en Irene kijk. Die geven zo veel leuke dingen weg. Dat mag niet bij de publieke omroep. Dat heeft een ontzettende meerwaarde.

Binnenkort moet De Leeuw weer aan de onderhandelingstafel. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de publieke omroep en ik heb het heel erg naar mijn zin bij de VARA. Mijn contract houdt in mei wel op, maar in principe ga ik gewoon door met de publieke omroep. Ik weet ook wel dat er andere financiële voorwaarden worden geschetst. Dat begrijp ik ook volledig.

Matthijs van Nieuwkerk zei recent dat hij bij een flinke salariskorting wél een VARA-exit zou overwegen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen