Oscars breekt drie jaar oud kijkrecord

De 85ste uitreiking van de Oscars, waarin Michelle Obama de prijs voor beste film uitreikte aan Argo, trok zondag 40,3 miljoen kijkers naar tv-netwerk ABC. Daarmee is de show het meest bekeken amusementsprogramma op de Amerikaanse televisie in drie jaar. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen. De laatste keer dat er meer dan 40 miljoen kijkers inschakelden op de Oscars was in 2010. In het jaar waarin The Hurt Locker de prijs voor beste film kreeg, keken er 41,6 miljoen mensen.

De Oscars is de meest bekeken awards-show in de Verenigde Staten. Ze trok 20,6 miljoen kijkers meer dan de Golden Globes eerder dit jaar en 11,9 miljoen kijkers meer dan de Grammy Awards, die deze maand haar op een na hoogste kijkcijfers in twintig jaar scoorde.

De meest bekeken Oscar-uitreiking is nog altijd die van 1998, het jaar van Titanic. Er schakelden maar liefst 57,3 miljoen mensen in, de enige keer dat de 50 miljoen-grens werd gepasseerd.

De editie van 2013 komt op de negentiende plaats op de ranglijst met meest bekeken Oscar-uitreikingen ooit.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen